Daniel Buzamăt, membru PNL și director LDP Bârlad, primea mita în frigider: „Ei..și ce? O filmat acolo în frigider…sau ce?”

Daniel Buzanăt, directorul societăţii Lucrări Drumuri şi Poduri Reiser SA Bârlad este acuzat că, între martie şi mai 2022, ar fi primit drept mită 100.000 de lei de la reprezentantul unei benzinării particulare pentru a-l ajuta să asfalteze o stație PECO cu costuri mici şi cu resursele companiei de stat. Şi patronul benzinăriei, Gică Călin, a fost arestat pentru dare de mită.

În referatul DNA sunt mai multe stenograme ale discuţiior dintre directorul Reiser SA Bârlad şi un intermediar al şpăgii, Cătălin Darîngă. Ce nu ştia Buzamăt era că Darîngă colabora cu DNA şi purta tehnică de intreceptare.

<<BUZAMĂT DANIEL a confirmat practic în cuprinsul discuției și modalitatea în care a primit banii, care au fost puși de către DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN în frigiderul din biroul său, manifestându-și încrederea că nu pot exista însă probe în acest sens:

DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN – Eu zic că sigur…țiganul o să spună… 

UZAMĂT DANIEL – Așa, și?

DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN –  O să spună…Da, dom’le…am dat…Da…mi-o dat…mie…i-am adus (neinteligibil)…când i-a lăsat acolo…în frigider și… (neinteligibil)

BUZAMĂT DANIEL – Ei…și ce? (neinteligibil) O filmat acolo în frigider…sau ce? (….)

Totodată, BUZAMĂT DANIEL a confirmat că a primit și într-o altă împrejurare bani, prin intermediul lui DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN de la CĂLIN GICĂ, DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN lăsându-i suma respectivă de bani într-un autoturism, care era parcat în zona Capșa din Bârlad: 

BUZAMĂT DANIEL: Apăi doar știi că ț-am zis. Dacă nu era chestia ceea nu mă durea nici în cur, sincer îți spun.

DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN: Ș-atunci, când am adus a doua oară, când am adus banii șia, la cofetărie iar mi-o picat, atunci am zis, să-mi bag pula zic, camere pe la dracu să le ieie de aici. La cofetărie când ți i-am pus jos, la maşină, în,  la picioare. Mi-ai dat cheile și m-am dus și i-am pus jos, înțelegi? Atunci

BUZAMĂT DANIEL: Îi duceau ei la Capșa?”>>,  se arată în referatul DNA.

One thought on “Daniel Buzamăt, membru PNL și director LDP Bârlad, primea mita în frigider: „Ei..și ce? O filmat acolo în frigider…sau ce?”

Comentariile sunt închise.