Dan Marian, revine în politică! Fostul preşedinte al PNL s-a înscris în ALDE, după ce a găsit uşile închise în propriul partid

Fostul preşedinte al PNL Vaslui, Dan Marian (care în 2016 a demisionat din funcţie şi s-a retras de pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare pentru că era vizat de o anchetă DNA), s-a înscris, duminică, în organizaţia judeţeană a ALDE.  Adeziunea vine în contextul în care, după ce dosarul în care era cercetat de DNA a fost clasat anul trecut, fostul preşedinte a vrut  să reia activitatea în PNL, prilej cu care a aflat că fusese exclus din partid. Demersurile făcute pentru a se întoarce au eşuat, astfel încât, a afirmat Dan Marian, a căutat un alt partid cu doctrină liberală, în care să îşi continue activitatea politică

Duminică, 19 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul preşedinte al PNL Vaslui, Dan Marian, şi-a anunţat revenirea în politică, semnând şi cererea de adeziune la ALDE, nu înainte de a explica de ce revenirea sa este legată de numele altui partid.

“Anul 2016 a fost un an dificil pentru mine, atât în plan politic, cât şi în plan personal. A fost anul în care colegi de-ai mei, de la vremea respectivă, nereuşind să performeze la nivel politic, nereuşind să demonstreze abilităţi şi calităţi de lideri, încercând să îşi continue activitatea la nivel înalt în politică, observând că şansele lor sunt zero, au pus la cale un plan diabolic de eliminare a mea din viaţa politică. Cred că nu poate fi uitat acel moment când, în baza unor făcături justiţiare, ca să spun aşa, am fost acuzat de către DNA de fapte reprobabile. La momentul respectiv am avut la îndemână o singură soluţie: retragerea mea din viaţa politică , demisionând din toate funcţiile pe care le aveam la vremea respectivă, la nivel naţional, judeţean şi local,  în cadrul PNL. M-am pus la dispoziţia organelor judiciare ale statului pentru a fi cercetat. După doi ani şi jumătate, aceste măgării făcute de către foştii mei colegi , în frunte cu Nelu Tătaru, au fost devoalate şi în primăvara anului trecut DNa mi-a comunicat faptul că sunt exonerat de orice acuzaţie, clasând dosarul la adresa mea cu motivaţia “fapta nu există”, a spus Dan Marian, arătându-şi convingerea că în spatele acuzaţiilor care au stat la baza anchetei a fost dr. Nelu Tătaru şi o mică echipă de colegi.

Politicianul a mărturisit că primul său impuls a fost cel de a se reintegra în partidul pe care l-a condus, vorbind despre situaţia sa atât cu actualul premier Ludovic Orban, cât şi cu alţi reprezentanţi de seamă de la nivel naţional. Promisiunile făcute nu s-au concretizat, Dan Marian mărturisind că în această perioadă a fost extrem de dezamăgit de Inacţiunea unor colegi, pe care îi credea şi prieteni, “dezamăgirea supremă”  venind din partea lui Dumitru Boroş, primarul municipiului Bârlad .

“Nu puteam să râmân în acea stare în care să bat la o uşă care nu se deschide niciodată. Sunt un om politic cu foarte multă experienţă,  crescut ca om politic  pe băncile liberalismului, am învăţat politică de la 25 de ani, aş putea spune chiar că este o profesie pentru mine şi nu puteam să stau deoparte de viaţa politicii vasluiene, să privesc de pe margine cum lucrurile nu se mişcă în judeţ, cum oamenii bat în retragere, nu mai au ambiţii în ceea ce priveşte implicarea în viaţa societăţii şi în politică, cum dispar oameni de o mare valoare profesională şi intelectuală care nu îşi mai găseau locul în activitatea PNL”, a mai afirmat Dan Marian.

Dan Marian a promis că, odată cu aderarea sa la ALDE, pe listele partidului vor apărea multe surprize, alegerea lui fiind urmată şi de alţi colegi din PNL nemulţumiţi de modul în care conducerea actuală a partidului înţelege să coordoneze activitatea din teritoriu. Deşi a evitat să precizeze dacă îşi doreşte un loc pe listele de la locale, politicianul s-a arătat  dispus ca, alături de deputatul Daniel Olteanu, să îşi asume rolul de lider în partid: “ALDE va fi un jucător important în toate deciziile care vor urma în administraţia judeţului. Vom face acel partid care va regla majorităţile”.

Deputatul Daniel Olteanu, preşedinte al ALDE Vaslui, şi-a exprimat  convingerea că venirea lui Dan Marian în echipă nu face decât să întărească partidul, spre îndeplinirea unui obiectiv important: acela ca ALDE Vaslui să devină a doua forţă politică din judeţ.