„Cum a-ţi putut scrie aşa aberaţii. Î-mi pare comandă” – Deputat PNL către o jurnalistă

Pe data de 4 martie, toată presa a relatat situaţia a doi parlamentari teleormăneni care au depus la Senat un amendament la legea privind funcţionarea grădinilor zoologice. Prin amendamentul respectiv, aceştia deschideau permisiunea oribilă ca animalele „în surplus” de la zoo să poată fi vândute, sacrificate, date către circuri sau activităţi de vânătoare, relatează jurnalista Carmen Dumitrescu în presshub.ro.

Situaţia a generat o întreagă vâlvă la nivel naţional, iar Investigatoria (platforma jurnalistei menţionate) nu s-a ferit să scrie despre subiect, aşa că, două zile mai târziu, cei doi iniţiatori ai amendamentului menţionat, deputatul PNL Ică Florică Calotă şi senatorul PNL Maria Stoian, au decis să retragă amendamentul, afectaţi de presiunea publică. Ca atare, în cele din urmă, cei doi au dat semne ca şi-au înţeles eroarea.

Potrivit jurnalistei, Ică Florică Calotă doar a dat impresia asta, pentru că a aşteptat să se lase noaptea pentru a-şi vărsa frustrarea în direcţia semnatarei articolului din publicaţia online Investigatoria. A urmat o conversaţie plină de erori gramaticale.

„Numeroasele erori gramaticale au făcut ca mesajul să fie destul de greu de înţeles. (…) Trecând, însă, şi peste misoginism, am remarcat modul de adresare şi felul în care deputatul îşi scrie ideile în cadrul unui dialog scris cu un jurnalist. Dar concluziile nu le tragem noi, ci doar vă arătăm în cele ce urmează cum s-a derulat dialogul, cum scrie alesul neamului şi cum se adresează unui om pe care în mod cert îl desconsideră. Şi da, Ică Florică Calotă are dreptul să desconsidere şi să ironizeze pe cine vrea la nivel personal”, a declarat Carmen Dumitrescu.