Criză naţională de citostatice pentru bolnavii de leucemie

Bolnavii de leucemie din judeţele Moldovei nu mai au medicamente. Furnizorul nu a mai onorat comenzile primite încă de acum o lună.

E criză naţională de citostatice pentru bolnavii de leucemie. La Institutul Regional de Oncologie din Iași, sute de pacienţi aşteaptă să se întâmple o minune. Medicii spun că, în acest moment, cinci tipuri de medicamente comune, dar eficiente în tratarea leucemiilor, nu mai sunt distribuite de nicio companie farmaceutică, din cauza preţurilor prea mici.

Reprezentanţii Institutului au informat inclusiv Ministerul Sănătăţii despre această situaţie şi speră ca problema să fie rezolvată.

Odată diagnosticaţi, bolnavii de leucemie încep lupta cu sistemul şi abia apoi cu boala în sine. Cinci tipuri de citostatice lipsesc, de peste o lună, din stocul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi.

În tot acest timp, cel mai mult au de suferit tot bolnavii. Medicii hematologi fac eforturi să le nu întrerupă tratamentul.

Nu este prima dată când citostaticele sunt livrate către spital cu mare întârziere. Deşi a trimis o multime de solicitări către UNIFARM, conducerea Institutului Regional de Oncologie din Iaşi spune că a primit doar promisiuni.

(Sursa: TVR, Foto: Digi24)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.