Copilul dat dispărut a fost găsit înecat

UPDATE 9.20 Minorul, în vârstă de 3 ani, dispărut ieri din satul Bălțăteni, comuna Băcani, a fost găsit mort, în râul din apropierea casei

În după -amiaza zilei de ieri, în jurul orelor 1615, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru căutarea unui minor de trei ani  dispărut de acasă, din localitatea Băltățesti, comuna Băcani.

Deşi,  la misiunea de căutare au fost mobilizate toate forțele Ministerului Afacerilor Interne:  polițişti, jandarmi, pompieri şi polițişti de frontieră cu mijloace specifice de căutare, câini de căutare – salvare şi camere cu termoviziune,  precum şi Serviciul Județean de Ambulanță, reprezentanții autorităților publice locale şi voluntarii, în ciuda tuturor eforturilor depuse, misiunea de căutare  a fost sistată la miezul nopții.

În această dimineață echipajele de intervenție au revenit în localitate şi au reînceput căutările, ținând cont de toate ipotezele vehiculate că ar fi putut conduce la dispariția minorului.  Astfel, au fost verificate haznalelor,  fântânele,  liziera de salcâmi din apropiere,  cursul de apă şi toată zona adiacentă localității.  Din nefericire, după circa o oră de căutări în albia înghețată a râului Bogdana, sub un bloc de gheață a fost găsit trupul neînsuflețit al minorului şi scos la suprafață de către scafandri militari.

Activitatea de căutare a fost coordonată de către preşedintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Vaslui,  Andrei Puică” se arată într-un comunicat ISU.

 

Știrea inițială

Un minor, în vârstă de 3 ani, a dispărut din satul Bălțăteni, comuna Băcani, în ziua de 4 februarie a.c.. Dacă îi vedeţi, apelaţi gratuit 112 pentru a anunţa imediat Poliţia!

În ziua de 4 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că Sebastian Păsărică, în vârstă de 3 ani, din comuna Băcani, a plecat de la domiciliu și nu a revenit până în prezent.

Copilul se afla la locuință împreună cu mama sa. Mama a observat ulterior lipsa minorului și l-a căutat  la rudele din localitatea de domiciliu. După o perioadă de timp a sesizat polițiștii Postului de Poliție Băcani cu privire  la dispariția minorului.

Semnalmentele minorului: înălţime 0,90 m, părul negru tuns scurt, ochi căprui. În momentul dispariţiei, minorul era îmbrăcat cu o haină de culoare maro, pantaloni de culoare gri, iar în picioare purta încălțăminte sport în culorile negru și alb.

În prezent, pentru căutările efectuate pe raza comunei Băcani sunt organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și pompieri, sprijinite de cetățeni din localitate.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre copilul dispărut sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.