Consilierii PNL “nu se simt în siguranță” în preajma lui Buzatu

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Județean Vaslui a părăsit sala de ședințe, pe motiv că ”nu se simt în siguranță”, în contextul în care Dumitru Buzatu nu poartă masca de protecție.

Astăzi, ședință de Consiliu Județean! Pe ordinea de zi, nici mai mult, nici mai puțin, de 15 proiecte de hotărâre: stabilirea numărului și a cuantumului burselor școlare aferente semestrului al II-lea al anului școlar 2019-2020, proiecte ce vizează aprobarea unor indicatori de realizare a unor drumuri, acordarea de fonduri neramburabursabile pentru  proiecte depuse de ONG-uri, rectificări bugetare.

Nimic din toate acestea nu pare să îi fi interesat pe consilierii din gruparea liberală care, încă de la debutul ședinței, au avut o singură temă de discuție, obsesivă dealtfel în ultimele luni: de ce nu poartă Dumitru Buzatu, președintele CJ, mască de protecție!

”Noi, consilierii PNL, ne simțim în pericol! Drept pentru care ne retragem de la ședința de astăzi, cu o consecință de a ataca în Contencios toate hotărârile de astăzi, și există posibilitatea ca hotărârile de astăzi să fie anulate”, a vorbit în numele grupului liberal, consilierul Liviu Iacob.

“Vreau să subliniez două lucruri! Unu: eu nu îmi schimb deciziile NICIODATĂ! Este o atitudine individuală, care nici nu ar trebui adusă în discuțe. Doi: ședința este legal constituită din punctul de vedere al legilor care reglementează activitatea Consiliului Județean. Faptul că unii dintre noi au luat decizia să nu poarte mască, și-au asumat și să fie sancționați de organele competente să o facă.”, a replicat Dumitru Buzatu.

Replicile pe această temă au durat peste 30 de minute, timp în care Liviu Iacob a cerut inclusiv ca în procesul verbal al ședinței să fie menționate, din rândul persoanelor aflate în sală, atât persoanele  care nu poartă mască, cât și cele care nu o poartă corect.

Deși aflați la o distanță confortabilă unii de alții, dar și față de președintele CJ, liberalii au afirmat de mai multe ori că nu se simt în siguranță, pentru ca, în final, după mai bine de jumătate de oră în care nci nu au adus în discuție ordinea de zi, liberalii au părăsit sala.

”Păcat că colegii noștri nu au rămas suficient încât să îi întrebăm de ce, totuși, la finalul ședinței de luna trecută, când nu mai era presă în sală, toți liberalii și-au scos măștile și au stat la discuții în grupuri, în aceeași sală în care ne aflăm și acum”, a punctat un consilier PSD.

Cu sau fără consilierii PNL, ședința s-a bucurat totuși de o majoritate confortabilă, permițând discuția și adoptarea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi.

De menționat faptul că grupul consilierilor PNL va beneficia totuși de indemnizația de ședință pe luna aceasta (aproximativ 1200 lei fiecare), dat fiind că au semnat prezența și au votat ordinea de zi.

(Text/foto: Mihaela Zărnescu)