Confirmată cu COVID-19, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui a fost dusă cu elicopterul la o clinică din București

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui a fost internată în această dimineață la spital, cu simptomele specifice infecției cu COVID – 19. Aceasta se afla de câteva zile în izolare, împreună cu fiul ei care a făcut parte din grupul celor 30 de tineri care au plecat la mare împreună cu o fată depistată cu coronavirus, dar primele simptome se pare că au apărut abia ieri, după care starea sa de sănătate  s-a deteriorat rapid, medicii constatând că există semne clare de leziuni pulmonare și cerebrale. Aceștia au decis că se impune transferul pacientei într-o unitate medicală specializată, astfel încât, în această după-amiază, femeia a fost preluată de un elicopter și transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui este unul din cele 113 cazuri confirmate  în județ cu coronavirus  în ultimele 24 de ore, cifra ridicând județul Vaslui pe locul doi, după București, în ceea ce privește numărul persoanelor confirmate pozitiv.Creșterea este una uriașă față de cele 21 de cazuri raportate în ziua anterioară.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până astăzi, 11 august, la nivelul județului Vaslui au fost confirmate 999 de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.