Concursul „Învierea Domnului – lumină, tradiţii şi culoare”, la prima ediţie

Şcoala „Ştefan cel Mare” din Vaslui a găzduit prima ediţie a concursului judeţean „Învierea Domnului – lumină, tradiţii şi culoare”. Coordonată de prof. Daniela Tănasă, competiţia a reunit peste 150 de elevi din mai multe şcoli vasluiene şi a fost structurată pe trei secţiuni.

„Copiilor care au participat la concursul de cultură generală organizat în şcoală li s-au adăugat cei din alte oraşe, care au luat parte la competiţie prin intermediul Internetului. Este vorba despre copii din Panciu, Timişoara, Sălaj, Piatra Neamţ, iaşi, Negreşti sau Bârlad. Elevii noştri, micii creştini, în ciuda tuturor tentaţiilor din jur, sunt însetaţi de cunoaştere, îşi doresc să înveţe şi să se perfecţioneze. Deşi mici, au aspiraţii înalte şi pentru ei, noi cadrele didactice, trebuie să ne facem datoria. E important să le insuflăm celor mici dragostea pentru valorile spirituale”, a precizat prof. Daniela Tănasă.

În paralel cu competiţia, în cadrul bibliotecii s-a desfăşurat expoziţia „Să-L întâmpinăm pe Hristos”, cu lucrări ale elevilor participanţi. Prezentă la concursul organizat de Şcoala „Ştefan cel Mare”, prof. Monica Mocanu, inspector şcolar de specialitate în cadrul ISJ Vaslui a felicitat cadrele didactice implicate în buna derulare a competiţiei.

“Concursul ”Învierea Domnului – lumină, tradiție, culoare” este unul foarte important pentru cadrele didactice care predau disciplina Religie dar si pentru elevii noștri deoarece la clasele I-IV nu avem olimpiadă. Ideea organizării a avut la baza implicarea colegei noastre Daniela Tănasă în frumoase activități extrașcolare, în parteneriat cu Biserica și Protopopiatul Vaslui. Am comunicat și, în urma implicării altor colege: Cornelia Tănasă, Irina Matcașu și Elena Ungureanu, rezultatul a fost elaborarea unui proiect și introducerea concursului în calendarul activitătilor educatieve județene. Îi felicit pe cei care au lucrat în această echipă dar o felicit în mod special pe doamna profesor Daniela Tănasă, omul care a fost sufletul acestei activitați. Desi este un concurs județean, datorită mediatizării eficiente (pe didactic.ro, pe site-ul ISJ Vaslui, etc.) am avut la faza indirectă participare si din alte județe ceea ca mă determină să urez organizatorilor putere de muncă, aceeași dragoste și dăruire pentru copii și activitatea didactică pe care o desfășoară, și, nu în ultimul rând cât mai multe ediții, la nivel naţional”, a precizat prof. Monica Mocanu.

Organizatorii au declarat că vor să permanentizeze acest concurs şi speră ca participarea elevilor să fie mai numeroasă, cu fiecare ediţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.