Concurs regional de artă plastică, la Şcoala nr. 9 Vaslui

Aproape 500 de preşcolari şi elevi de clasele primare şi gimnaziu din mai multe judeţe din ţară au participat duminică, 12 martie, la cea de a XI-a ediţie a Concursului Regional de Creatie Plastică „Drepturile copiilor în viziunea mea”, organizat de Şcoala  „Vasile Alecsandri” Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. La eveniment a fost şi prefectul judeţului,  Isabel Bogdan.

„Concursul este unul de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor. Dincolo de premii, competiția a oferit posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali. Sincere felicitări organizatorilor”, a spus Isabel Bogdan.
Concursul, care a avut două faze, locală şi regională, face parte din proiectul „Îmi cunosc drepturile!” şi îşi asumă misiunea de a contribui la o mai bună cunoaştere de către elevi a drepturilor lor.
„Etapa regională s-a derulat pe mai multe centre din judeţ şi din ţară, urmând ca lucrările să fie trimise pe adresa instituţiei noastre până pe 20 martie. Evaluarea acestora se va face până la sfârşitul acestei luni, urmând a fi acordate premii şi menţiuni. Participarea a crescut de la an la an, iar acest lucru ne dă curaj să organizăm concursul şi anul viitor”, a spus Dorina Baban, directorul Şcolii „Vasile Alecsandri”.
Concursul a fost organizat de profesorii Monalisa Prelipcean, Cristina Verman şi Mihaela Ionaşcu, coordonatori de proiect, şi inspectorul pentru învăţământul primar, Petronela Năstase.
Preşcolarii au avut ca subiect dreptul la joacă, iar elevii au exprimat prin culoare dreptul la familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.