Circulația pe DN24 Vaslui-Iași, închisă temporar

Închidere temporară a circulaţiei pe DN 24, între Schitu Duca şi Iaşi. Autorităţile au fixat rute alternative.
DRDP Iaşi anunţă închiderea temporară a circulaţiei în intervalul orar estimat 12:30 – 15:00, pe DN 24 km 188-151, mun. Iaşi – limita judeţ, pentru transvazare kerosen din cisterna răsturnată pe DN 24 km 174, pe raza comunei Schitu Duca.

În acest sens, au fost stabilite ca rute ocolitoare DN 28 km 80-141(mun. Iaşi – Răducăneni – Albiţa), DN 24 B (Albiţa – Huşi – Crasna), DN 24 (Crasna – Vaslui), DJ 248 (mun. Iaşi – Negreşti) sau DN 15D (Buhăieşti – Vaslui).

Măsura este necesară pentru transvazarea combustibilului într-o altă autocisternă de mare tonaj, după care va urma tractarea autovehiculului răsturnat, în scopul repunerii acestuia pe carosabil.
În acest sens, la locul intervenţiei vor fi prezente echipaje ale Poliţiei şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Iaşi, pentru luarea măsurilor de siguranţă şi semnalizare necesare.

Din partea DRDP vor fi mobilizate echipaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Iaşi, care vor pune la dispoziţie autoutilajele necesare în astfel de cazuri: macara de mare tonaj, trailer, încărcător, transbordor şi Unimog.
În funcţie de situaţia operativă din teren şi de măsurile de siguranţă impuse de autorităţile abilitate, vom comunica eventuale alte modificări ale circulaţiei în zonă. În acest sens, facem apel la înţelegere din partea conducătorilor auto pentru situaţia creată şi îi asigurăm că vom face toate eforturile pentru reluarea în condiţii normale a circulaţiei, în cel mai scurt timp.

Reamintim că ieri, 23 martie 2018, pe DN 24, km 174, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, pe sensul de mers Poieni – rampă Bucium a avut loc un accident rutier provocat de şoferul unui autoturism, care a intrat pe contrasens, lovind o autocisternă, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.