Centrul INFOTRAFIC – Cod galben de ceață

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (7:15), pe mai multe drumuri naționale traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județele Bacău, Vrancea, Galați, Vaslui, Botoșani și Iași atenționări nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen.

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate, să mărească distanța în mers, să nu se angajeze în depășiri riscante și să folosească luminile de întâlnire (luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ).

În județul Vâlcea, pe DN7 Pitești — Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeț, circulația auto este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii și pe Calea lui Traian.

În județul Olt, pe DN64 Drăgășani — Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibași, traficul rutier se desfășoară pe un fir, alternativ.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărășan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu), în vederea evitării situațiilor ce pot periclita siguranța circulației, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, județul Gorj) și 79+200 (Curpat, județul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice — indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunșa (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparație a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone: DN10 Buzău — Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei — Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov;

pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău — Ploiești, DN 1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Pe DN5(E85), din cauza desfășurării lucrărilor de reparații la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

În județul Prahova, pe DN1A, în zona Măneciu, pe porțiunea kilometrică 133+100 — 133+450 de metri, unde corpul drumului a fost afectat de alunecări de teren, sunt montate indicatoare care reglementează prioritatea de trecere. În zilele cu trafic intens, mai ales duminica, se formează coloane de autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.