Cel mai modern bazin olimpic din țară va fi la Vaslui! Proiectul are toate avizele

Guvernul va construi un bazin olimpic la Vaslui, investiția având o valoare totală de aproape 100 milioane lei.

Potrivit unor documentații, guvernul va aproba, posibil chiar până la sfârșitul acestui an, o investiție de 97,1 milioane lei la Vaslui pentru construirea unui bazin olimpic. Finanțarea proiectului ar urma să fie făcută de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării. Proiectul are toate avizele, mai trebuie doar emisă hotărârea de guvern, în condițiile în care Secretariatul General al Guvernului a publicat ieri documentațiile pentru consultare publică.

Unicul bazin olimpic de înot din Moldova este la Bacău. Bazinul de la Vaslui va fi cel mai modern din țară, conform autorităților locale.

Terenul are o suprafață de 10.300 mp, iar suprafața desfășurată propusă ajunge la aproximativ 15.000 mp, în condițiile unei suprafețe construite de 5.100 mp. Clădirea va adăposti trei bazine: unul pentru concursuri internaționale, altul pentru antrenamente, iar celălalt pentru copii. Regimul de înălțime propus este subsol, parter și mezanin.

Capacitatea va fi de peste 1.100 de persoane: 1.000 de spectatori și 100 de înotători, la care se adaugă angajați și persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.).

Bazinul olimpic va fi construit în 18 luni, iar Primăria Vaslui va asigura o cofinanțare de 1,5 milioane lei, în timp ce restul banilor vor veni de la guvern.