Cel mai liniştit Crăciun din ultimii cinci ani

De Crăciun, Poliţia Română a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice. Anul acesta, a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Crăciunului, poliţiştii au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de către Poliția Română și-au atins scopul.

Sărbătorirea tradițiilor creștine în siguranţă s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii vasluieni au constatat 29 de infracţiuni, dintre care 22 de natură judiciară şi 7 la regimul circulaţiei rutiere. Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a 3 persoane, depistate în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși se aflau sub influența alcoolului. În urma testărilor efectuate cu aparatul alcooltest, au fost obținute valori cuprinse între 0,52 și 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 253 de sancţiuni, în valoare de peste 78.000 lei. Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în ceea ce priveşte evoluţia accidentelor rutiere se constată o scădere a numărului acestora în ultimii 3 ani. Au fost înregistrate două accidente de circulaţie, ca urmare a neacordării priorităţii de trecere şi a neatenţiei în conducere. Două persoane, o femeie în vârstă de 65 ani şi un bărbat de 35 ani, au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, 38 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.  Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare şi au reţinut 22 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 7 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.