Cât mai costă un permis fals la moldoveni? 650 de euro…..

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean din R. Moldova care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În data de 20 august, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei,  pe sensul de intrare în România, cetățeanul din R. Moldova P.M., în vârstă de 39 de ani, la volanul unui autocar marca Mercedes.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals și că P.M. figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru categoriile B şi C.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a apelat la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-i procura permisul de conducere prezentat la control, în schimbul sumei de 650 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.