Campanie umanitară – „Dăruieşte zâmbete!”

Asociaţia TeraPsi Murgeni, de pe lângă Spitalul de Psihiatrie Murgeni, a demarat o acţiune umaniara prin care se intenţionează oferirea unui cadou de Crăciun fiecărui pacient internat. În spital sunt permanent peste 100 de bolnavi cu afecţiuni psihice

Pentru bolnavii cu afecţiuni psihice, Naşterea lui Iisus Hristos, ziua de Crăciun, nu mai este demult un eveniment, ci o zi că oricare alta, când rutina masă-tratament-pat este întreruptă de câte un colind adus de copii sau auzit pe la TV. Boală psihică a şters interesul pentru sărbătoare, mai ales că nimeni nu vine să spună de ea. O îmbrăţişare, o vorba bună, un salut cald, un pacheţel cu ceva, orice, poate schimbă imaginea aceasta cenuşie şi poate reda strălucirea sărbătorii. Este necesară doar implicarea, participarea, dorinţa.
Vino cu ceea ce ai de dăruit la Spitalul de Psihiatrie Murgeni în ziua de Crăciun şi te vei întoarce acasă mai plin decât ai plecat, pentru că darul tău va fi bucuria pacienţilor bolnavi psihic, iar bucuria lor va fi darul pentru tine. Iniţiativa, este a celor trei membri fondatori ai aspciatiei de pe lângă Spitalul de Psihiatrie Murgeni, numită Asociaţia TeraPsi Murgeni, un ONG non-profit, independent şi apolitic care dezvoltă proiecte cu caracter social, educativ, sportiv şi medical, un nume de-acum cunoscut prin intermediul numeroaselor evenimente susţinute de ansamblul vocal-instrumental al pacienţilor din spital, numit deasemenea TeraPsi.
Spitalul de Psihiatrie Murgeni are în prezent o capacitate de 141 de paturi, monoprofilat pe servicii de psihiatrie cu o Secţie de Psihiatrie cronici (cu 105 paturi), Compartiment Psihiatrie acuţi (cu 10 paturi), Compartiment Interne (cu 16 paturi), Compartiment Pediatrie (cu 10 paturi), laborator, farmacie, ateliere de întreţinere şi reparaţie a instalaţiilor şi utilajelor, bloc alimentar, birouri, servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.