Burse pentru elevii şi studenţii cu rezultate deosebite, oferite de Episcopia Huşilor

Episcopia Huşilor scoate la concurs 15 burse pentru elevii de liceu şi studenţii cu rezultate deosebite la învăţătură, în cadrul programului de burse “Episcopul Ioachim Mareş”.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, programul, care se va derula pe întreg parcursul anului şcolar şi universitar 2021-2022, va oferi zece burse pentru elevii de liceu a câte 300 de lei lunar şi cinci burse pentru studenţi a câte 500 de lei lunar, prin acest sprijin dorindu-se încurajarea studiului şi a performanţelor educaţionale.

“La iniţiativa Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopia Huşilor continuă programul de burse pentru elevi de liceu şi studenţi ‘Episcopul Ioachim Mareş’ şi în anul şcolar şi universitar 2021-2022. Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareş, cel prin care Eparhia Huşilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moştenirii spirituale, culturale şi edilitare lăsate tuturor credincioşilor din judeţul Vaslui. Acest proiect se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu: ‘Braţele Părinteşti’, derulat în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi care are 100 de beneficiari, ‘Axios’, cu zece beneficiari, desfăşurat în parteneriat cu Asociaţiile NEPSIS şi AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale şi ‘Sfântul Ioan Evanghelistul’, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie, prin care încercăm să venim atât în sprijinul celor aflaţi în risc de abandon şcolar, cât şi al celor care au rezultate educaţionale deosebite”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Dosarele pentru obţinerea burselor se vor depune până pe data de 15 noiembrie, în perioada 18-22 noiembrie va avea loc selecţia dosarelor de către comisia de validare, iar rezultale finale vor fi afişate pe 23 noiembrie.