”Biblioteca de Vacanță” la Biblioteca Județeană

În perioada 4 iulie – 12 august Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui organizează o nouă ediție  a „Bibliotecii de vacanţă”, eveniment destinat elevilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

Pe baza permisului de acces la bibliotecă, copiii pot participa la lecţii de engleză, franceză, italiană sau spaniolă, la ateliere de pictură şi muzică sau la ”Biblioșezătoare”, la cursuri de şah pentru începători şi avansaţi, la vizionări de filme sau la activităţi creative: origami și quillling sau pot participa la acţiuni tematice: „Cinemateca la Bibliotecă”, ”Clubul Curioșilor”, ”Ora poveștilor”, „Călătorind prin Europa”, ”Atelier de Istorie” ”Vacanță în siguranță”-realizată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui. Lectori sunt bibliotecari, voluntari şi profesori ai şcolilor din municipiu. Informații suplimentare se pot obține de la Sala de împrumut la domiciliu pentru copii.

„Cred că cel mai important lucru pentru această vară este descătușarea după doi ani de pandemie. ”Biblioteca de vacanță” a reprezentat și reprezintă un moment extraordinar din viața bibliotecii… Faptul că în   vacanța de vară copiii au un loc în care să își petreacă timpul în mod plăcut și util la bibliotecă, pentru noi înseamnă și o creștere lentă a viitorilor cititori. Nu este ușor ”să rupi” copilul de televizor și de calculator, dar prin activitățile interactive pe care le desfășurăm încercăm să atragem copiii și către lectură.

Este o muncă grea, iar la aceste activități participă mulți voluntari, profesori, personal din afara bibliotecii. Oamenii aceștia vin pentru că înțeleg cât de important este ca pe timpul vacanței de vară copiii să fie angrenați în activități care să le solicite implicarea intelectuală”, a spus Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.