Bărbat acuzat că a omorât un porc, achitat de prima instanță pe motiv că probele au fost mâncate

Unul dintre cele mai ciudate procese, a fost reluat, după ce un bărbat din județul Vaslui este acuzat că ar fi omorât un porc. Vasile Petcu, din satul Siliștea, comuna Iana a fost trimis în judecată de către procurori, pe data de 24 iulie 2019, sub acuzația de ucidere a animalelor cu intenție! 

“Pe 23 februarie 2016, în jurul orei 19:30, inculpatul Vasile Petcu a înjunghiat cu o secure o porcină gestantă aparținând persoanei vătămate Elena M., provocându-i decesul”, au precizat anchetatorii cu privire la individul din satul Siliștea, județul Vaslui.

Vasile Petcu a fost acuzat că a înjunghiat o scroafă gestantă, provocându-i moartea. Conform anchetatorilor, pe 23 februarie 2016, în jurul orei 19:30, persoana vătămată, Elena M. a lăsat liber mai mulți porci, în curtea locuinței sale. O scroafă gestantă a fugit prin poarta deschisă, ajungând în curtea inculpatului.

La ora 20:30, în aceeași zi, prin apelarea serviciului 112, un agent de Poliție a mers la casa persoanei vătămate, unde a constatat că, în spatele grădinii, la granița cu terenul lui Vasile Petcu, se găsea o scroafă tăiată pe spate, cu o plagă sângerândă, în greutate de circa 120 kg, gestantă.
Un martor, M.M., ginerele părții vătămate, a susținut că l-ar fi văzut pe Vasile Petcu cum ar fi lovit cu securea peste gard scroafa care a mai mers câțiva metri și a murit.

Bărbatul acuzat că a omorât un porc, achitat la prima instanță pe motiv că probele au fost mâncate!

Pe 2 martie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus achitarea lui Vasile Petcu. Motivul: nu există probe că persoana a săvârșit infracțiunea! Mai exact, judecătorii au constatat că probele au fost mâncate!

Astfel, în cele din urmă, Vasile Petcu a fost achitat de prima instanță. De altfel, la audieri, bărbatul a negat comiterea faptei. Pe de altă parte, păgubita, Elena M. ceruse despăgubiri de 2.500 de lei, dar solicitarea acesteia a fost respinsă de prima instanță. Acum, judecătorii de la Curtea de Apel Iași vor analiza cazul  bărbatului acuzat că a înjunghiat o scroafă gestantă.