Avalanșă în Retezat. Doi copii și-au pierdut viața

O avalanșă s-a produs sâmbătă în Masivul Retezat, iar din primele informații se pare că doi copii ar fi murit, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

“Se pare că doi minori cu vârstele de 13 și 14 ani ar fi decedat, în urma acestui incident”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Avalanșa a avut loc între Șaua Bucurei și Vârful Peleaga și a surprins un grup format din cinci persoane.

La fața locului intervin pompierii militari, jandarmi montani și salvamontiști.

Salvamontiștii din județul Hunedoara atrăgeau atenția, în urmă cu o zi, asupra pericolului “iminent” de producere a unor avalanșe în masivele Parâng și Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a așternut în ultimele zile și care măsoară aproape un metru la altitudini mari și în zonele de creastă.

“În Retezat și Parâng, pe creste și la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă ajunge la un metru. Pericolul de avalanșă este iminent în toate zonele de creastă și pe pantele cu o înclinare mai mare de 25 de grade. Le recomandăm turiștilor să rămână în apropierea cabanelor și să evite traseele de creastă sau schiul de tură”, declara vineri, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.