Autocar blindat cu țigări de contrabandă, oprit în trafic la Drînceni

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit peste 40.000 țigarete de proveniență R. Moldova, ascunse în pereții laterali ai unui autocar condus de un bărbat cu dublă cetățenie, româno — moldoveană, care efectua curse internaționale pe ruta Chișinău — Italia.

În ziua de 13 iulie a.c., pentru valorificarea unor informații deținute de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, în localitatea de frontieră Drînceni a fost organizată și desfășurată o acțiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență R. Moldova.

În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au identificat și oprit în trafic un autocar înmatriculat în R. Moldova, care efectua curse regulate pe ruta Chișinău — Italia, despre care dețineau date că este folosit pentru transportul țigaretelor de contrabandă. Mijlocul de transport era condus de G.V., în vârstă de 31 de ani, care era însoțit de M.O. și C.C., în vârstă de 31 ani, respectiv, 28 de ani, șoferi de schimb, persoane cu dublă cetățenie, română și R. Moldova.

În vederea efectuării unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, acesta și persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Vaslui, din municipiul Huși.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra autocarului, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în pereții laterali ai acestuia 42.800 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, iar în compartimentul pentru bagaje, 7 litri băuturi alcoolice, pentru care nu existau documente legale.

Cu privire la cele constate, cei trei șoferi au declarat că nu știau despre existența acestor bunuri în autocar.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 32.505 lei, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.