Atenție la hoți! Bătrân din Vetrișoaia lăsat fără 10.000 de lei!

Trei bărbați din comuna Moțca, județul Iași care au sustras bani din locuința unei  persoane din comuna Vetrișoaia, județul Vaslui au fost reținuți de polițiști.

 Polițiștii hușeni au probat activitatea infracțională a șase bărbați cu vârste între 30 și 36 de ani, din comuna Moțca, județul Iași, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt din locuință.

În fapt, în luna februarie 2018, bărbații s-au deplasat în comuna Vetrișoaia și au abordat un bărbat în vârstă de 76 de ani sub pretextul de a cumpăra băuturi alcoolice. Aceștia i-au solicitat și schimbarea unei bancnote de 500 de lei, pentru a observa astfel, locul unde persoana vătămată își păstrează economiile.

Ulterior, părții vătămate i-a fost distrasă atenția și i s-a sustras suma de 10.000 lei din imobil. După plecarea bărbaților, persoana vătămată a constatat lipsa banilor și a sesizat poliția.

Urmare a activităților specifice efectuate, în ziua de 19 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși, Secției 4 Poliție Rurală Huși, Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, Serviciului Acțiuni Speciale Vaslui în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza comunei Moțca.

Trei dintre bărbați, cu vârste de 31, 33 și 36 de ani au fost conduși la sediul poliției, iar după audieri au fost reținuți pentru o perioadă  de 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive. Ceilalți 3 bărbați implicați în activitatea infracțională au fost arestați preventiv anterior, pentru săvârșirea de fapte similare pe raza județului Iași.

Polițiștii recomandă insistent:

Nu primiţi în curte cetăţeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare, se angajează să facă lucrări ori reparaţii ori să cumpere diverite bunuri! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!

Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nicio posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere niciun moment !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.