Aquavas Vaslui prelungeşte perioada de preluare a indexului de consum

Pentru luna ianuarie, conducerea Aquavas Vaslui a luat decizia să prelungească perioada de preluare a indexului de consum până la 31 ianuarie, ora 12.00. Hotărârea vina ca urmare a faptului că până pe 29 ianuarie, data stabilită iniţial ca dată limită pentru declararea consumului individual, s-au înregistrat foarte mulţi beneficiari care nu au declarat indexul de consum, ceea ce ar duce la creşteri importante a indicelui de corecţie pentru ceilalţi locatari din blocurile respective. În paralel, acolo unde se semnalează diferenţe mari între cantităţile de apă declarate şi cele consumate, echipele Aquavas fac verificări la instalaţiile de la subsolul blocului.

“Toate aceste decizii vin ca o consecinţă a dorinţei noastre de a avea o relaţie corectă cu beneficiarii. Până la această dată avem însă cantităţi destul de mari de apă nedeclarate , şi nu numai pentru o lună, ci chiar şi pe perioade de două-trei luni, sau chiar mai mult. O să dau şi câteva exemple în acest sens…  Astfel, la blocul 85, scara B, avem trei beneficiari care nu au declarat consumul timp de trei luni, diferenţa înregistrată între consumul declarat de locatari şi cel înregistrat la contorul de scară fiind de 167 mc de apă, la blocul 200, scara A, tot cu trei beneficiari care nu au declarat consumul, se înregistrează o diferenţă totală de 319 mc, iar la scara B, cu două apartamente la care nu s-a declarat indexul, o diferenţă de 49 mc, la blocul 429, scara B, o diferenţă de 106 mc, iar la sc. A sunt 8 mc diferenţă, la blocul 158, sc. A, un singur beneficiar nu a declarat consumul, dar diferenţa se ridică la 153 mc, iar la 152, scara B, tot cu un index nedeclarat, diferenţa se ridică la 234 mc. Recordul se înregistrează la blocul 250, scara A, acolo unde trei locatari nu au declarat indicele de consum mai bine de trei luni, iar diferenţa este de 337 mc şi la blocul 155, scara C, unde avem o diferenţă de 288 mc. Iar lista poate continua… În vederea depistării unor eventuale pierderi de apă, în acest moment echipele noastre verifică subsolurile de la blocurile 307, scara B, 194, scara A şi B, 304 A şi 8 AMC”, ne-a precizat directorul Aquavas Vaslui.

Potrivit acestuia, numai în luna ianuarie, echipele societăţii au intervenit pentru reparaţii, atât la subsol cât şi pe conductele comune din ghena apartamentelor, la un număr de 33 de scări de bloc, fiind vorba în general de blocuri vechi, cu reţeaua uzată, care ar necesita înlocuirea. Acest lucru ar implica însă contribuţia utilizatorilor comuni.