Apel urgent pentru vasluieni. Stocuri de sânge epuizate în Spitalul Judeţean de Urgenţă

“Stimati concetateni, din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vă rugăm să veniți la donare! Viața semenilor noștri depinde de noi!
Gestul de a dona sânge este foarte important pentru pacienții din spitalul nostru, mulți dintre ei au nevoie de sânge iar viața lor poate să depindă de această pungă de sânge! Este un mod de a arata ca-ti pasa ce ceilalti oameni din jurul tau!”  Acesta este mesajul disperat, publicat în această seară de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pe o pagină de socializare.


“Sangele donat de tine poate salva un nou nascut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Tu le poti oferi o sansa de a-si trai mai departe viata!
Poti sa fii sigur ca de sangele tau este intotdeauna nevoie si ca ar putea fi de folos chiar cuiva drag.”, preciyeayă acceeaşi sursă.

Pot dona sânge persoane sănătoase cu vârstă cuprinsă între 18 și 60 de ani (pentru prima donare, între 18-50 de ani), cu greutatea peste 50 de kg, care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
Nu pot dona sânge femeile însărcinate și persoanele care au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale.
Donatorii nu trebuie să fumeze înainte și după donare și să consume alcool în dimineața donării si cu o seară inainte!

Pentru a facilita deplasarea potentialilor donatori catre Centru de Transfuzii Barlad, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui poate pune la dispozitie un mijloc de transport, in cazul in care sunt cel putin cinci solicitanti.