Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, la Vaslui: “Am stabilit termene pentru remedierea avariilor la reţeaua de furnizare a energiei electrice”

30 aprilie este termenul stabilit pentru remedierea defecţiunilor  la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi 5 mai este data până la care  toţi consumatorii de energie electrică vor beneficia de  electricitate. Termenele au fost stabilite în această dimineaţă, în cadrul unei întâlniri pe care Andrei Maioreanu, ministru secretar de stat în Ministerul Energiei a avut-o la Vaslui cu reprezentanţii  Delgaz Grid  şi prestatorii de servicii din domeniul enegetic.  Termenele  au fost stabilite în corelaţie cu capacitatea materială şi umană pe care o au prestatorii de servicii la această oră.  Secretarul de stat a subliniat modul exemplar în care s-au mobilizat autorităţile judeţene în inventarierea şi rezolvarea problemelor apărute, caracterizate ca fiind „de o  dimensiune uriaşă”.  La fel sunt şi eforturile făcute acum în rezolvarea acestora dar, la o primă evaluare în teren, s-a constat că pagubele ar fi fost considerabil mult mai mici dacă furnizorii de energie electrică ar fi investit mai mult în serviciile de mentenanţă ale reţelelor de furnizare a energiei electrice.

“Ne-am confruntat cu o situaţie rar întâlnită, atât în ţară, cât şi în judeţul Vaslui. Având în vedere dimensiunile dezastrului, capacitatea de intervenţie şi organizare a furnizorilor de energie electrică a fost depăşită. (…) Le-am atras atenţia celor de la Delgaz Grid că acordă prea puţină atenţie programelor de mentenanţă, pe parcursul anului. Multe din situaţiile intervenite în teren ar fi fost evitate dacă sumele acordate acestor programe ar fi fost mai mari şi programele realizate”, a spus Andrei Maioreanu.

Aflat de două zile în judeţ, secretarul de stat, împreună cu Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Trifan, vicepreşedintele instituţiei şi Mircea Gologan, subprefectul judeţului, a evaluat, la faţa locului, dimensiunile exacte ale avariilor. Potrivit acestuia, multe dintre ele pot fi remediate doar după ce echipele de intervenţie au asigurat accesul la locul în care trebuie să remedieze problema.

„Ceea ce vrem ca populaţia să înţeleagă este că situaţia este sub control. Autorităţile s-au implicat foarte bine, iar prin prezenţa mea la Vaslui, ca reprezentant al Ministerului Energiei, nu am făcut decât să mă asigur că se intervine cum trebuie. Trebuie să depăşim cu bine această perioadă şi eu o să mă asigur că termenele stabilite astăzi vor fi respectate”, a  mai spus ministrul.

Picture 249 (Copy)Optimist s-a arătat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. “Ne-am confruntat cu avarii de o dimensiune uriaşă: sunt rupți 24 de stâlpi de înaltă tensiune și 300 de stâlpi de medie tensiune, sunt distruși și peste 60 de stâlpi de joasă tensiune, iar numărul acestora poate crește în funcție de evoluția lucrărilor de reparații.  A fost securizată alimentarea cu energie electrică a municipiului Bârlad, nu sunt probleme la Vaslui, Huşi şi Negreşti, iar echipele Delgaz Grid lucrează în continuare pentru realimentarea stațiilor de transformare Murgeni și Fălciu. Refacerea liniilor de medie tensiune din județul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul săptămânii viitoare, în funcție de accesul în teren. Majoritatea liniilor de medie tensiune se află la distanță de drumuri rutiere, iar odată cu topirea zăpezii accesul este dificil pentru utilaje. Vrem ca populaţia să înţeleagă că facem tot ce ne stă în putere pentru a facilita accesul acestor echipe, astfel încât , în timpul cel mai scurt cu putinţă să nu mai fie consumatori fără energie electrică”, a spus Dumitru Buzatu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.