Alături de Ana Maria în lupta pentru o viață normală

Asociația Salvați Copiii Filiala Iași a început o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru Ana Maria, una dintre beneficiarele proiectului “Servicii sociale inovative pentru comunitățile rurale izolate din Regiunea Nord-Est”. Fetița, din satul Orgoiești, a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială severă la ambele urechi. Pentru a auzi Ana Maria are nevoie urgentă de aparate auditive la ambele urechi. Suma de care este nevoie pentru finalizarea achiziției protezelor este de 4.400 lei, diferența fiind asigurată de către Salvati Copiii Iași, Casa de Asigurări de Sănătate, familie și satul din Orgoiești, comuna Bogdănești
Demersul a fost inițiat în urma identificării de către educatoare a unor probleme de integrare în cazul unuia dintre copii care urmează cursurile “Grădiniței de-acasă” deschisă de asociație în satul Orgoiești din Vaslui. Fetița a urmat o serie de investigații și a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială la ambele urechi, acesta fiind motivul pentru care nu reacționa normal la stimulii educaționali. „Noi am cunoscut-o pe Ana Maria la activitățile derulate cu Școala Mobilă în comunitate. Este imposibil să nu remarci un copil atât de vesel, energic și cu un zâmbet molipsitor. Totul a decurs normal până în momentul în care au început activitățile la “Grădinița de acasă”, când fetița nu reacționa corespunzător: nu era atentă, făcea gălăgie, nu se concentra la cerințe la fel ca toți ceilalți copii. Misiunea educatoarei de a lucra cu acest copil se dovedea practic imposibilă. Astfel, la propunerea specialiștilor din cadrul proiectului, mama a acceptat să participe zilnic, timp de două ore la activitățile derulate la grădiniță. Însă nici această soluție nu a fost viabilă, Ana în continuare reacționa cu dificultate la sarcini. În consecință asistenții sociali au mers împreună cu mama la un control medical amănunțit” spune Andrei Crăciun, psiholog Salvați Copiii Filiala Iași.
Primele investigații au fost realizate la Vaslui, apoi la Spitalul de Recuperare din Iași. În urma evaluării, fetița a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială severă la urechea dreaptă (85%) și hipoacuzie neurosenzorială medie la urechea stângă (60%). Pentru a auzi Ana Maria are nevoie urgentă de aparate auditive la ambele urechi. Suma de care avem nevoie pentru finalizarea achiziției protezelor este de 4.400 lei, diferența fiind asigurată de către Salvati Copiii Iași, Casa de Asigurări de Sănătate, familie și comunitatea din Orgoiești. Demersurile de decontare la CAS Iași au fost inițiate de mama fetiței, iar achiziția protezelor poate fi făcută până la mijlocul lunii decembrie 2015. Dosarul complet și scrisorile medicale pot fi consultate la sediul Asociației Salvați Copiii Iași.

Povestea Anei Maria

Ana Maria s-a născut pe 15 mai 2011 într-o familie săracă din satul Orgoiești, comuna Bogdănești din județul Vaslui. Locuiește într-o casă modestă alături de mama, sora și bunica sa. Părinții Anei au divorțat în anul 2012. Existau numeroase conflicte în sânul familiei, astfel că mama a considerat divorțul ca fiind cea mai bună soluție pentru ea și fetițe. În instanță, mama a câștigat tutela fetelor, iar tatălui i-a revenit obligația de a plăti pensia alimentară. Din păcate, acesta nici nu plătește pensia alimentară minorelor și nici nu s-a mai interesat de soarta copilelor. Ana Maria urmează cursurile “Grădiniței de-acasă” din septembrie 2015. Grădinița este realizată de Asociația Salvați Copiii Iași în cadrul proiectului “Servicii sociale inovative pentru comunitățile rurale izolate din Regiunea Nord-Est”, finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România, prin care se vizează reducerea gradului de excluziune socială a copiilor și familiilor din comunități rurale izolate din regiunea Moldovei.

Cei care o pot ajuta pe Ana Maria cu donații le pot face în contul RO84BRDE240SV25262902400 cu mențiunea ANA, sau direct la Asociația Salvați Copiii Iași, cu sediul Aleea I. Simionescu, nr. 6, PT 15 Dacia, Iași (telefon: 0232219986). Detalii despre campanie și strângerea de fonduri : psiholog Andrei Crăciun -Asociația Salvați Copiii Iași, office@scoalamobila.ro , 0232 219986

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.