Ajutor de minimis pentru comercializarea lânii

Potrivit Hotărârii Guvernului Romaniei nr. 500 / 2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, schema de ajutor de minimis se acordă crescătorilor de animale, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii ovinelor, respectiv persoanelor fizice care deţin atestat de producător, valabil până la data plăţii ajutorului de minimis, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi intreprinderilor familiale şi persoanelor juridice cu activitate în domeniu.

Pentru obţinerea ajutorului de minimis, până la data de 1 iulie 2018, solicitanţii care au fost înregistraţi la Direcţia pentru Agricultură Judeţeana Vaslui în Registrul unic pentru accesarea Programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii vor avea obligaţia să depună documente justificative ce atestă comercializarea producţiei de lână obţinută în anii 2017 în 2018. Acestea sunt factura / fila / filele din carnetul de comercializare din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Avându-se în vedere art. 5, lit. b din H.G. nr. 500 / 2017 şi, de asemenea,  pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, crescătorii de ovine sunt obligaţi să facă dovada comercializării cantităţii de lână de la un centru de colectare sau de la o unitate de procesare a lânii.

Menţionăm faptul că, S.C. Eurobusiness 83 S.R.L. Sibiu, punct de lucru Tutova – Vaslui, reprezinta centrul de colectare a lânii de pe raza judetului Vaslui.

Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis, care se va acorda beneficiarilor înregistraţi în program, este de 1 leu / kg lână comercializată.

Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmăreşte atât eficientizarea activităţii sectorului de creştere a ovinelor cât şi stimularea înfiinţării centrelor de colectare a lânii  determinând astfel crearea de noi locuri de muncă şi stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.