Activităţi prilejuite de Ziua Mondială a Sindromului Down
An de an, zilele care promovează solidaritatea cu persoanele din categorii vulnerabile, ce au şi calitatea de beneficiari ai serviciilor specializate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, sunt aduse în atenția opiniei publice de către reprezentanţii instituţiei noastre prin activităţi tematice, cu unic scop de valorizare a potenţialului individual şi a rolului în societate a acestora.
Astfel, în data de 21 martie, începând cu orele 10.00, la sediul Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, reprezentanții Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” Bârlad, entitate aflată în structura DGASPC Vaslui, în parteneriat cu instituția gazdă anterior menționată, vor marca semnificația Zilei Mondiale a Sindromului Down printr-un set de activități specifice. La acțiune vor participa copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” Bârlad, părinții acestora, elevi ai Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, respectiv personalul de specialitate a celor două unități.
Evenimentul se înscrie în registrul socializării de grup a copiilor diagnosticați cu Sindromul Down, în sensul stimulării spiritului cooperativ, colaborării pe o temă predefinită și îmbunătățirii capacităților cognitive prin experiențe ludice.
Centrul de zi pentru copilul cu sindrom Down „Miracol” reprezintă un serviciu social comunitar care răspunde nevoilor acestor copii de a fi asistaţi şi sprijiniţi în procesul complex de recuperare, reabilitare şi integrare socială.
Servicii oferite
-Activităţi de reabilitare şi învăţare: kinetoterapie, logoterapie, ergoterapie, terapii prin învăţare;
-Activităţi recreative şi de socializare – realizează un echilibru între activităţile de învăţare şi reabilitare, pe de o parte şi cele de relaxare şi joc, pe de altă parte;
-Activităţi de sprijin pentru părinţi: asistenţă socială, informare, consiliere psihologică;
-Activităţi direcţionate către comunitate: realizarea de ateliere de lucru cu participarea specialiştilor pe problematica copilului cu sindrom Down, activităţi de instruire, schimburi de experienţă, diseminarea informaţiilor.
Grupul ţintă: Copiii cu dizabilităţi din comunitatea municipiului Bârlad şi familiile acestora.