Acţiune a Poliţiei Rutiere în Vaslui. Peste 250 de mașini controlate

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfăşurat ieri, pe raza municipiui Vaslui o acţiune în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie și, mai ales, în vederea creșterii încrederii populației și a asigurării vizibilității elementului polițienesc.

În cadrul acțiunii polițiștii au controlat peste 250 de autovehicule, fiind aplicate 117 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 38 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 15 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice și 13 sancțiuni pentru opriri/staționări neregulamentare. De asemenea, au fost sancționați contravențional 2 bicicliști și 3 pietoni pentru abateri la regimul circulației. Totodată, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. .

A fost reţinut un permis de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiști pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe şosele, prin temperarea elanului unor şoferi care, din inconştienţă ori teribilism, apasă peste măsură pedala de acceleraţie.

Pentru un trafic rutier mai sigur, pentru a evita victimizarea prin accidente de circulaţie, participanţii la trafic trebuie să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor rutiere şi normele de circulaţie. Doar astfel puteţi proteja viaţa dvs., a celor dragi şi vieţile celorlalţi participaţi la trafic!!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.