”Acta Moldaviae Meridionalis” la Vaslui

”Felicit organizatorii pentru acest eveniment, cu notorietate internațională. Vă doresc o ședere cât mai plăcută în județul nostru și mă bucur că Vasluiul se regăsește pe harta instituțiilor muzeale de prestigiu din România”, a spus subprefectul Mircea GOLOGAN.

Ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis” a adus la Vaslui peste 100 de istorici, cercetători, cadre universitare, din țară și din străinătate (Spania, Ucraina, Republica Moldova).
”Ediţia din acest an este dedicată Primului Război Mondial și Centenarului Marii Uniri, activitatea fiind înscrisă în programul Centenarului Marii Uniri al Ministerului Culturii și Identității Naționale”, a precizat Ramona Mocanu, directorul muzeului vasluian.
Evenimentul a debutat cu o serie de comunicări în plen, unde cercetătorul știinţific dr. Sorin Cristescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară București, a prezentat lucrarea ”România în contextul diplomatic şi militar al Primului Război Mondial”, urmat de profesorul universitar dr. Cătălin Turliuc din partea Universităţii ”Al. I. Cuza” Iași, cu lucrarea ”Marea Unire a românilor – semnificații istorice”. Comandorul aviator dr. Jănel Tănase, Statul Major al Forțelor Terestre a susţinut o lucrare de interes local: ”Destine aeronautice vasluiene. Zburători vasluieni ai României Mari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.