Academia de fotbal pentru juniori iProSkills a ajuns la Vaslui

25 de copii membri ai Academiei de fotbal pentru juniori iProSkills Academy Chicago, dar şi părinţi şi antrenori, au ajuns aseară la Vaslui, iar astăzi, începând cu ora 16.00, vor fi prezenţi pe Stadionul Municipal, acolo unde vor susţine două meciuri cu grupele de fotbal 2006 şi 2008 ale Liceului cu Program Sportiv Vaslui, în cadrul Turneului Internațional de Fotbal “LPS  Cup 2017”.

Grupul de americani va pleca maine la Iaşi, unde timp de două zile vor susţine alte competiţii amicale, pe 7 şi 8 iulie vor juca din nou la Vaslui, pentru ca turneul lor să continuie la Iaşi, Bucureşti şi Constanţa.  Prezenţa grupului în România vine ca  urmnare a unei iniţiative a preşedintelui iProSkills Academy Chicago, prof. Cătălin Şerban, vasluian de origine. “Am proiectat această vizită în România, cu intenţia să arătăm celor din America frumusețile ţării noastre, cultura, nivelul fotbalistic de pregătire a copiilor din România, să stabilim legături și parteneriate cu cluburi importante din estul Europei și, nu în ultimul rând, să le oferim copiilor din SUA  o experiență de neuitat. Primul popas este la Vaslui, pentru că  este orașul unde m-am născut şi de care eu sunt mândru. Sărbătorim  aici Ziua Independenței, cu mâncare specific românească. Astăzi, la Vaslui, vom participa la festivitatea de deschidere a “LPS  Cup 2017” şi vom susţine două meciuri. Ideea  acestei deplasări a apărut, dealtfel, după o discuţie cu Chiochiu, directorul adjunct al LPS Vaslui.  De la Vaslui vom pleca la Iași, la invitația antrenorului și profesorului universitar Nucu Antohi și la invitația lui Dan Cojocarul, unul din pilonii Federației Române de Minifotbal. Acolo o să avem un turneu la baza Club Sportiv Magic Iași. Pe 9 iulie o să mergem la Focșani unde clubul Prosport Focșani ne-a invitat să le vizităm baza, să ne antrenăm și să jucăm în compania echipei Prosport Focșani, după care o să mergem la București, să întâlnim Steaua București și alte cluburi de prestigiu din capitală. Ultimul popas, dar foarte important pentru noi, este un stagiu de pregătire și câteva meciuri-școală la Academia Hagi. Nu o să avem meciuri doar într-o singură zi, în care vom merge la Braşov, pentru că îmi doresc ca cei care au venit aici să vadă cât mai mult din frumuseţile româniei”, ne-a precizat Cătălin Şerban, preşedintele iProSkills Academy.

Deşi nu sunt de mult timp în România, musafirii din SUA s-au arătat încântaţi de ce au văzut.   Copiilor le-a plăcut aeroportul, oamenii, mâncare românească şi, pentru că proprietarul pensiunii la care sunt cazaţi le-a permis să intre în seră şi să culeagă roşii şi castraveţi, au văzut, majoritatea pentru prima dată, cum cresc legumele. Adulţii  s-au declarat şi ei curioşi să cunoască civilizaţia din Europa, afirmând că primul contact a fost pozitiv: oamenii primitori, mâncarea gustoasă, frumuseţea lanurilor nesfărşite de floarea soarelui şi oamenii aflaţi la muncă, pe câmp, impresionânduţi după prima zi în România.

iProSkills Academy este un club de fotbal pentru copii şi are cinci echipe, pentru cinci categorii de vârstă diferite, pentru copii cu vârste între  8 și 13 ani. Jucătorii ani au caștigat toate diviziile unde au jucat, iar echipele joacă în YSSL, liga oficială în USA. Filozofia clubului este “familia pe primul loc, școala și fotbalulul”, iar sloganul clubului defineşte scopul acestuia:  Faster, Stronger. Better. Elite. Astfel, jucătorii nu pot să joace la iProSkills Academy dacă nu au note de A sau B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.