A început școala!
A început școala. Cu bune, cu rele… Cu Progamul „Laptele și cornul”, cu manuale în toate clasele, mai puțin la a V-a, unde se va învăța de pe Compediu . Zâmbete, emoții, lacrimi, bucuria revederii, buchete de flori, învățători, profesori, părinți… Orașul s-a animat, luni dimineață, încă de la primele ore ale zilei. Traficul din Vaslui „a trădat” și el începerea noului an școlar. Polițiștii au fost la datorie, jandarmii, la fel. Toată lumea a fost conectată la evenimentul momentului. Cu toții au fost alături de copiii care au trecut pragul unităților de învățământ pentru un nou an școlar. Atmosferă de gală și la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui, o școală reper a învățământului vasluian.
Aici, ca mai în toate școlile din județ, alături de elevi, părinți, cadre didactice și conducerea unității de învățământ, la ceremonia de deschidere a anului școlar 2017-2018 au participat și câte un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean, al Primăriei Vaslui și al Inspectoratului Județean de Poliție. Ceva mai târziu, după participarea la festivitatea unei alte unități școlare, a ajuns și Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui.
Participanților le-au fost transmisefrumoase cuvinte de bun venit, urări și îndemnuri, dar și mesajele primarului Vasile Pavăl, precum și cel al ministrului Educației și Învățământului, Liviu Marian Pop, în care au fost îndemnuri și pentru elevi, și pentru profesori, dar și pentru părinții elevilor. „Mă adresez dumneavoastră, părinților, a transmis ministrul, cu rugămintea de a veni în ajutorul copiilor, dar altfel decât ați făcut-o unii până acum. Supravegheați-i, dar nu-i încorsetați, iubiți-i, dar nu-i sufocați, ajutați-i, dar nu le faceți temele integral. Copiii sunt mult mai inventivi decât ne imaginăm, așa că vă provoc să le dați șansa de a-și pune imaginația la lucru”.
”Am făcut eforturi uriașe pentru a termina curățenia și reparațiile la termenul stabilit, în așa fel încât școala noastră să arate impecabi în prima zi. Elevii noștri au asigurate toate condițiile unui învățământ de calitate. În afara reparațiilor curente și igienizării claselor, s-au gletuit și văruit holurile, s-a amenajat un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. Suntem mulțumiți că am amenajat, din fonduri proprii, toate cele patru clase pregătitoare, prin pavoazarea cu panouri corespunzătoare, dar și prin dotarea cu patru videoproiectoare noi, astfel încât noii învățăcei să fie primiți cum se cuvine în prima zi de școală.
Elevii școlii noastre merită toate aceste îmbunătățiri pentru că, la rândul lor, ne aduc imense satisfacții. Dacă ar fi să amintim doar de rezultatele de anul acesta de la Evaluarea NaționalăȘ promovabilitate de 99,09%, șase note de 10 la română, 10 note de 10 la matematică, 47 de elevi, adică aproape jumătate din numărul absolvenților, cu note peste 9.00, doi elevi care au obținut 10 atât la română cât și la matematică. Așadar, ne bucurăm că sunbtem o școală căutată, că părinții sunt interesați să își aducă copiii aici, iar noi îi asigurăm că vor beneficia de un învățământ de calitate”, ne-a spus prof. Greta-Doina Ciubotaru, directorul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Vaslui.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, suprefectul județului Vaslui, a apreciat pozitiv eforturile făcute, exprimându-și în același timp dorința ca, în timp, toate unitățile din județ să ofere copiilor condiții optime de educație. ”În noul an școlar, eu le urez succes tuturor. Sunt convins că învățământul vasluian o să crească, atît din punct de vedere a calității actului didactic, cât și din punctul de vedere al reyultatelor obținute. Noi, cei din Instituția Prefectului, suntem alături de toate structurile școlare din județ. Învățământul vasluian este în progres, și afirm acest lucru ținând cont de rezultatele obținute în ultimii ani la examenele de Capacitate și Bacalureat. Sper să păstrăm acest trend ascendent pentru că, evident, se încearcă o creștere a competivității școlare. ”n ceea ce privește condițiile oferite copiilor, sunt locuri în care sunt oferite condiții foarte bune, cum este cel de aici sau cel de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviț„”, unde am fost mai devreme, dar sunt și locuri unde mai trebuie lucrat. Eu sper ca, prin efortul autorităților administrative locale, să le putem aduce pe toate la un nivel optim”, a spus subprefectul Mircea Gologan.