A fost POTOP! În unele zone precipitațiile au atins 45l/mp

În data de 21 iunie, în județul Vaslui au fost intervale de timp în care instabilitatea atmosferică a fost accentuată. Au căzut averse care au avut și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice. Din datele primite de la stațiile meteorologice și hidrologice, cantitățile de apă înregistrate au fost însemnate.

Astfel, la stația Trohan, precipitațiile au înregistrat 45.7 l/mp, la Moara Domnească- 45 l/mp, la Buhăiești- 32 l/mp, la Pungești-28.6 l/mp, la Căzănești-24 l/mp, la Mărășeni- 22.6 l/mp, la Huși- 22 l/mp, iar la Pușcași- 20.7 l/mp. Garda II Negrești și Punctul de Lucru Ivănești au intervenit cu două autospeciale, două motopompe și echipaje specializate pentru evacuarea apei din case și curți în localitățile Rafaila și Gârceni.

La Rafaila s-a intervenit cu o autospecială și o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei din 4 case, 11 curți si 12 anexe. De asemenea, din cauza inundațiilor care au afectat localitatea Rafaila, două persoane au fost evacuate la rude.
Echipele de intervenție care au acționat în localitatea Gârceni au evacuat apa din 4 case și 20 curți. În localitatea Gârceni, toate căile de comunicație au fost inundate. La o evaluare primară, s-a constat că aproximativ 1 kilometru din Drumul Județean 159 este afectat. Acțiunea a foat condusă de colonel Tătaru Niculae, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, sub coordonarea Prefectului județului Vaslui, Gologan Mircea.