61 de misiuni, în 2 zile! Vezi cu ce se ocupă pompierii din județ

În perioada 14-16 iunie 2017, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 61 misiuni, astfel:

 • 27 misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă
 • 26 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă;
 • 2 misiuni pentru asistența persoanei;
 • 2 intervenție pentru stingerea incendiilor;
 • o misiune de degajare personă din fântână;
 • o misiune de asanare;
 • o misiune de salvare animale (cabaline);
 • o misiune pentru asigurare măsuri p.s.i. la un accident rutier.

 

 • miercuri, 14 iunie, ora 10.15, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui, s-a deplasat în localitatea Căzănești, suburbie a orașului Negrești, județul Vaslui, pentru a asana terenul și a ridica un proiectil de aruncător de 82 mm, în stare de funcționare din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe proprietatea lui C.D. care în momentul descoperirii proiectilului executa lucrări
 • miercuri, 14 iunie, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs container de gunoi în municipiul Bârlad, str. Vasile Pârvan, nr. 14, aparținând C. Cup S.A. Bârlad. Cauza probabilă a producerii incendiulului în urma căruia au a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 • joi, 15 iunie, la ora 00.44, un echipaj de pompieri de la Secția Huși a intervenit cu o autospecială de apă și spumă, cu modul de descarcerare pentru asigurarea zonei, la accidentul rutier (un autoturism Skoda Superb din Republica Moldova care a lovit un cap de pod) pe DE581, în dreptul localității Satu Nou, comuna Crețești, județul Vaslui. În autoturism se aflau 3 persoane, 2 adulți de 35 și 34 ani, și un minor în vârstă de 4 ani, aceștia suferind traumatisme, au fost transportați la spital de către echipajele S.A.J. Vaslui.
 • joi, 15 iunie, la ora 10.10, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit pentru degajarea unei persoane de aproximativ 74 ani căzută în fântână. Din primele estimări, se pare că persoana în cauză este decedată de aproximativ 14 zile.
 • joi, 15 iunie, ora 14.30, un echipaj S.M.U.R.D. de la Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit la un accident rutier în localitatea Tutova, județul Vaslui, a acordat primul ajutor și a transportat la Spitalul municipal de Urgență ”Elena Beldiman” o persoană de aproximativ 30 ani cu traumatism cranian și traumatism membru superior drept.
 • joi, 15 iunie, la ora 17.46, un echipaj de pompieri de la Secția Huși a intervenit pentru asistența unei persoane, găsită inconștientă în apartament. Din declarațiile martorilor reiese că, aceasta nu răspundea la telefon. Persoana a fost transportată de către echipajul S.A.J. la spital.
 • vineri, 16 iunie, ora 10.21, un echipaj de la Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit pentru salvarea unei cabaline (gestante) din râul Bârlad, municipiul Bârlad, la podul de lânga D.S.V. La sosirea pompierilor s-a constatat că, pe mal se afla o altă cabalină gestantă, moartă de câteva ore. La fața locului a sosit și proprietarul animalelor mari.
 • vineri, 16 iunie, ora 11.30, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, 1000 mp în municipiul Vaslui, în spatele complexului Silver Mall Vaslui, zona viilor. Cauza probabilă a producerii incendiulului în urma căruia au a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.