30 de nou-născuți abandonați în județul Vaslui, anul trecut

Un număr de 30 de copii au fost abandonaţi de mame, imediat după naştere, în unităţile medicale din judeţul Vaslui, conform unui raport al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă, cea mai mare unitate medicală din judeţ, au fost abandonaţi 13 copii, iar în Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad şi Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huşi au fost părăsiţi 9, respectiv 8 nou-născuţi.

“În 25 de cazuri mamele au anunţat autorităţile cu privire la intenţia de a renunţa la copii şi au solicitat instituirea unei măsuri de protecţie, iar în cinci dintre cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a părăsirii, femeile plecând din spitale, imediat după naştere. Dintre cei 30 de copii părăsiţi de mame, 20 au fost daţi în plasament maternal profesionist, iar ceilalţi 10, după caz, au fost integraţi în familia biologică, au fost internaţi în centre maternale sau au ajuns în instituţii de plasament pentru copii cu dizabilităţi”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, numărul copiilor abandonaţi în spitale din judeţ este în scădere. Pe parcursul anului 2016, la nivelului judeţului Vaslui, au fost părăsiţi după naştere un număr de 49 de copii. În 43 de cazuri mamele au cerut măsuri de protecţie pentru copii, iar în şase situaţii femeile au fugit din spital, imediat după ce au născut. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.