29 iunie – Ziua lucrătorului de penitenciare

Începând cu anul 2004, administrația penitenciară sărbătorește, la data de 29 iunie, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Ziua lucrătorului de penitenciare

În baza protocolului încheiat la 20 octombrie 1993 între Ministerul Justiției și Patriarhia Română, s-a decis reluarea activității religioase în penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului.

În cadrul acestor unități, se organizează “Ziua porților deschise”, precum și manifestări menite să omagieze foștii și actualii lucrători din acest sistem. Cu această ocazie, în semn de recunoaștere și prețuire, pentru performanțele obținute sunt evidențiați și premiați cei mai merituoși angajați ai sistemului penitenciar. Această zi constituie un bun prilej pentru promovarea tradițiilor organizaționale ale instituțiilor penitenciare, precum și pentru îmbunătățirea percepției opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitenciar în societate.

Ca serviciu public, aflat în slujba comunității, sistemul penitenciar românesc garantează siguranța cetățenilor prin îndeplinirea cumulativă a două obiective majore, exercitarea controlului social, manifestat prin custodierea deținuților și, în egală măsură, pregătirea și sprijinirea acestora în efortul de reintegrare socială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.