19 noiembrie 2021: cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului. Influență puternică asupra zodiilor

Eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 ar urma să fie cea mai lungă din acest secol. Conform estimărilor NASA, a relatat Space.com, ar urma să țină trei ore, 28 de minute și 23 de secunde și nu va mai exista o alta mai lungă până în 2100, estimează specialiștii. Pentru europeni este Luna Taurului, iar americanii o numesc Luna Castorului.

Pentru aproape trei ore și jumătate, aproape 97% din suprafața Lunii va „dispărea”, acoperită de umbra Pământului.

Potrivit NASA, eclipsa lunară parțială va începe la aproximativ ora 9:19 (ora României).

Maximul va fi atins la ora 11 (ora României), iar sfârșitul eclipsei parțiale va avea loc în jurul orei 12:47 (ora României). Fenomenul astronomic are loc în timp ce Luna se află la cel mai îndepărtat punct de Pământ.

Până în 2100, nicio altă eclipsă de Lună nu ar urma să dureze atât de mult, deși în următorii 80 de ani mai sunt estimate aproape 200 de fenomene ale Lunii. Și în luna mai a anului 2022 ar urma să mai existe un fenomen asemănător, însă nu atât de lung ca durată de timp.

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului o să fie vizibilă în mai multe părți ale lumii, în aproape 50 de țări, inclusiv America de Nord, estul Australiei, Noua Zeelandă și Japonia, potrivit EarthSky, dar și vestul Europei.

Ultima eclipsă parțială de Lună a avut loc în 2018 și a ținut o oră și 43 de minute.

Ce efecte ar putea avea cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului asupra zodiilor

De obicei, în preajma acestor fenomene astrologice, oamenii ar putea avea sentimentul că ceva major urmează să se întâmple în viața lor. Eclipsele de Lună pot aduce, de obicei, despărțiri, răsturnări masive de situații sau revelații extrem de importante. În funcție de fiecare nativ, ele se traduc diferit. Iată ce s-ar putea întâmpla cu fiecare zodie în parte cu ocazia acestei lungi eclipse parțiale de Lună din 19 noiembrie 2021.

Berbec

Berbecii ar putea primi o veste bună legată de job-ul lor, cum ar fi o mărire de salariu, o promovare, sau chiar și-ar putea schimba locul de muncă cu unul mai bine plătit și mai satisfăcător. Oricum, o sumă de bani foarte mari ar trebui să ajungă în buzunarul lor, din oricare sursă, lucru care nu poate să le aducă decât multă bucurie.

Taur

Nativii Taur vor face o schimbare radicală. Cumva, se vor „scutura” de tot ce i-a ținut pe loc, de persoanele care i-au tras în jos și vor ținti mai sus decât au făcut-o până acum. Vă așteaptă o nouă „călătorie”, o să vă desfaceți „aripile” și nu veți mai privi înapoi. E momentul perfect să începeți să aveți o viață mai bună, lucru la care v-ați tot gândit și pe care vi-l doriți.

Gemeni

Această eclipsă de Lună va aduce multă odihnă pentru Gemeni, care vor simți nevoia să se liniștească, să se relaxeze, să mediteze. E perioada când trebuie să își încarce bateriile, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. E perioada lor de „creștere”. Dacă veți dori, e bine să luați legătura cu un psihoterapeut, ca să vă dea câteva sfaturi. Energia spirituală și creativitatea vor „înflori”, de asemenea.

Rac

Celor din zodia Rac, eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 o să le „energizeze” viața socială și prieteniile. Dacă mergeți la un anume eveniment, o să luați contact cu oameni care vor avea un impact foarte bun în viața dvs. În plus, e posibil ca Racii să își găsească „sufletul pereche” în această perioadă, chiar în aceste zile. Oricum, o să vă bucurați și o să trăiți din plin tot ce vi se întâmplă.

Leu

Această eclipsă parțială de Lună o să fie momentul de propulsie din punct de vedere profesional pentru Lei. O să aveți parte de recunoașterea meritelor, în mod public și oficial. E exact ce vă place mai mult. O să fiți promovat, o să fiți premiat sau veți avea parte de puțină faimă. Ori asta, ori veți găsi un alt job care să fie perfect pentru dorințele voastre, că tot îl căutați de ceva vreme…

Fecioară

Financiar, pentru Fecioare o să urmeze o perioadă mai bună. Vor veni bani din toate sursele pe care le aveți. Dincolo de partea materială, însă, vor fi schimbări în bine și pe partea spirituală, când veți reuși să vă vindecați anumite răni. Totodată, și din punct de vedere fizic veți vedea că apare mai multă senzualitate și mai multă dorință de apropiere față de partener/ă, acum sau pe viitor.

Balanță

O să aveți parte de unele clipe de revelație în ceea ce privește viața voastră. O să puteți să priviți în intimitatea relațiilor cu cei apropiați, prieteni, familie sau partener / parteneră. Și pe plan profesional o să vă dați seama de job-ul de care aveți nevoie și dacă trebuie să îl schimbați pe cel actual sau dacă trebuie să faceți îmbunătățiri. Oricum, revelația cea mai important o să fie aceasta: nu mai puteți fugi de adevăr.

Scorpion

În perioada aceasta o să fiți mai concentrați asupra legăturilor pe care le aveți, indiferent de domeniu: cele personale sau profesionale. Unii vor fi gata să facă un pas important în viața lor: să se căsătorească sau să se mute în aceeași casă cu partenerul, însă alții ar putea să fie la polul opus: să se despartă de parteneri sau să divorțeze. Tot răul spre bine!

Săgetător

Pregătiți-vă pentru o perioadă aglomerată. S-ar putea să „jonglați” cu mai multe proiecte și task-uri decât de obicei, de aceea e bine să nu uitați să aveți grijă de sănătate. Pe plan profesional, ori va fi foarte bine totul, ori va fi foarte rău. Totodată, eclipsa aceasta de Lună o să se observe și în stilul vostru de viață, veți decide să faceți schimbări în bine pe acest plan și o să aveți astfel mai multă energie.

Capricorn

Dintre toate zodiile, Capricornii s-ar putea bucura cel mai mult de beneficiile pe care această eclipsă de Lună le are. Dacă sunteți singur/ă, e posibil să vă găsiți marea iubire, veți fi mai creativi, mai romantici, iar dacă sunteți deja într-o relație, veți avea revelația că într-adevăr aveți pe cine trebuie lângă voi. Vă veți simți „înflăcărați” și dornici de pasiune în pat. Dacă vă doriți copii, s-ar putea să și apară.

Vărsător

Vor fi schimbări în ceea ce privește „viața domestică” pe care o aveți. Ori vă veți muta în altă locuință, ori veți redecora casa în care sunteți acum. Orice schimbare de acest fel este benefică pentru că poate da senzația unui nou început, lucru de care avem nevoie cu toții în anumite momente ale vieții. Pe plan familial, s-ar putea să apară o reuniune cu rudele care va fi chiar plăcută, spre bucuria voastră.

Pești

O infinitate de posibilități pentru Pești. Nu te feri de ele. Nativii aceștia vor comunica mai bine în aceste zile, vor avea idei mai multe și mai bune și este important ca ei să le dea drumul în lume pentru că vor avea de câștigat de pe urma lor. Contracte, negocieri ar putea apărea la orizont, spre binele vostru. Totodată, dacă apare o oportunitate să plecați undeva, ar fi bine să o accepțați. O să fie un moment de revelație.