17 premii pentru elevii Școlii de muzică Domisong la concursul internațional Festivalul Talentelor, Iași 2022

 În perioada 14-15 mai, la Iași s-a desfășurat Concursul internațional de muzică și dans Festivalul Talentelor 2022, un eveniment organizat de DANCE HOUSE România. La secțiunea de muzică au participat peste 100 de copii din Iași, Vaslui, Pașcani sau Chișinău, elevii Școlii de muzică  Domisong Vaslui, coordonată de prof. Carmen Trufia reușind să obțină nu numai aplauzele publicului, ci și un număr impresionant de premii.

Concursul de muzică de la Iași s-a desfășurat pe mai multe categorii și, potrivit regulamentului, juriul a fost format din specialiști precum și profesorii coordonatori ai grupurilor participante, cu precizarea că niciunul din jurați nu va nota proprii elevi.

„La acest concurs, am participat cu mai mulți copii amatori care se pregătesc de puțin timp. Ceea ce înțeleg de la o zi la alta este faptul că doar cu pași mici poți face lucruri mari și că activitățile extrașcolare exersate pe o perioadă mai lungă aduc rezultate remarcabile. Am o prețuire deosebită față de părinții elevilor Școlii pentru că aleg MUZICA ca  mijloc de petrecere a timpului liber și de dezvoltare personală pentru copii. Inteligența emoțională este o componentă de bază în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Structura metodică pe care o aplic zi de zi este una dobândită din experiența celor 20 de ani de practică și de pregătire intensă a diferitelor tehnici pedagogice. Și, desigur, nimic nu se poate realiza fără pasiune pentru că vorbim despre un domeniu în care talentul se îmbină cu pasiunea și cu multă muncă, aceasta fiind și rețeta succesului.

Mulțumesc colegilor din juriu pentru colaborare și corectitudinea punctajelor acordate participanților, domnului Marian Avădănei, organizator al festivalului, pentru invitația de a face parte din juriu alături de reprezentanți de seamă ai mai multor școli, academii și asociații culturale care promovează și încurajează copiii în acest tărâm minunat care este muzica. A fost o experință frumoasă în care copiii și-au dovedit încă o dată curajul și calitatea vocală. Multe aplauze pentru atât pentru talentații copii ai Școlii de Muzică Domisong, cât și pentru părinții lor minunați”, a spus prof. Carmen Trufia, coordonatorul Asociației Culturale Domisong.

Potrivit acesteia, micuții cântăreți vor putea fi aplaudați la scenă deschisă în cadrul unui eveniment care se va desfășura la Silver Mall, de Ziua Internațională a Copilului. În paralel, dacă școlile își vor închide porțile în vacanță, Școala de muzică Domisong le va deschide larg pentru toți cei care doresc să își cultive  talentul muzical.

”„În această vară, noi nu intrăm în vacanță, ci vom avea program normal în cadrul căruia copiii își vor petrece timpul într-un mediu frumos, plăcut, antrenant și energizant”, a afirmat prof. Carmen Trufia.

Și, pentru că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, iată și premiile obținute de membrii Asociației Culturale Domisong la Festivalul Talentelor de la Iași:

SECȚIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ – AMATORI

 1. PREMIUL II –PATRICIA MEREUȚĂ –5 ani,
 2. PREMIUL II -ANASTASIA TOPALEA – 5 ani
 3. PREMIUL II -LINCA ROTARU – 5 ani
 4. PREMIUL II -IASMINE CONDURACHE – 6 ani
 5. PREMIUL II IOANA CÎMPEANU –6 ani

SECȚIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ – PROFESIONIȘTI

 • PREMIUL II AFTINICI FLAVIA – 4 ani
 • PREMIUL I MIRCEA CHIROȘCĂ – 4 ani
 • PREMIUL II MARIA PAVEL – 5 ani
 • PREMIUL I ILINCA CHIRATCU – 5 ani
 • PREMIUL II AMARIEI SOFIA – 6 ani
 • PREMIUL I ELENA HUȘANU – 11 ani
 • TROFEUL JURIULUI- SOFIA FAUR – 11 ani

SECȚIUNEA MUZICĂ POPULARĂ – AMATORI

 1. PREMIUL I – DENISA ROTARU – 10 ani,

SECȚIUNEA MUZICĂ POPULARĂ – PROFESIONIȘTI

 1. PREMIUL II MIHAELA CIOBANU –9 ani
 2. PREMIUL III DARIA AVRAM – 11 ani
 3. PREMIUL I ELENA SPIRIDON – 13 ani