15 localităţi din judeţ încă în întuneric

Un număr de 15 localităţi din sudul şi estul judeţul Vaslui nu erau încă alimentate cu energie electrică, astăzi, la prânz. Intervenţiile echipelor Delgaz Grid şi ale contractorilor din ultimele zile au dus la reluarea alimentării cu energie electrică la aproximativ 90% dintre consumatorii din judeţ afectaţi de condiţiile meteo de săptămâna trecută.

Staţia de transformare din Murgeni a fost realimentată ieri şi se estimează ca în cursul zilei de mâine va fi reconectată la sistemul de distribuţie şi staţia din Fălciu.

Conform ultimelor informaţii din teren, în judeţul Vaslui sunt distruşi 28 de stâlpi de înaltă tensiune, circa 400 stâlpi de medie tensiune şi peste 120 de stâlpi de joasă tensiune.

„Refacerea liniilor de medie tensiune din judeţul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul acestei săptămâni, în funcţie de condiţiile de acces în teren cu materialele şi utilajele necesare. Multe dintre porţiunile de reţea avariate nu se găsesc în vecinătatea unor căi rutiere practicabile, accesul fiind dificil, mai ales în condiţiile topirii zăpezii.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea  persoanelor în vecinătatea acestora. De asemenea, apropierea de stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora.

Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective, astfel încât să restabilim alimentarea la toţi consumatorii cât mai curând posibil”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.