Tânără din Negrești, salvată de polițiști din ghearele proxenetului

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.  

În cursul zilei de ieri, 28 august 2022, polițiștii formațiunii de investigații criminale, din cadrul Poliției Orașului Negrești, sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, pe raza municipiului Suceava, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. 

Din cercetările efectuate de către polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada septembrie 2021 – până în prezent, bărbatul cercetat ar fi racolat o tânără de 23 de ani, din orașul Negrești, și ar fi determinat-o să practice prostituția, în folosul său, pe raza municipiului Suceava.

În urma percheziției efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea cercetării, mai multe bunuri, printre care telefoane mobile, o tabletă, 8.000 lei și 250 euro.

În cursul zilei de ieri, 28 august 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat față de bărbat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 29 august 2022, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.