Bărbat de 62 de ani, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

La data de 5 iunie 2024, ora 20.38, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la un conflict izbucnit într-o locuință din municipiul Vaslui.

 Deplasați în temeiul sesizării, polițiștii Biroului de Ordine Publică Vaslui au stabilit că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în locuința soției sale, în vârstă de 62 de ani, încălcând ordinul de protecție emis împotriva sa.

  În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că, la data de 23 mai 2024, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de 3 luni, împotriva bărbatului cercetat, acestuia fiindu-i stabilită obligația de a păstra o distanță de 50 de metri față de soție și față de locuința acesteia.

Cercetările au evidențiat și că bărbatul cercetat a încălcat de mai multe ori măsurile dispuse prin ordinul de protecție, deplasându-se la locuința soției sale. 

La data de 6 iunie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Ordine Publică Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului. 

Reamintim:

 Emiterea unui ordin de protecţie presupune impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate; 
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună; 
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate; 
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.