Excelența în afaceri, premiată la Topul Firmelor (galerie foto)

Vineri, 4 noiembrie, într-o modernă locație a unui restaurant select din municipiul Vaslui, Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a desfășurat cea de-a XXIV-a ediție a Topului Firmelor, manifestare în cadrul căreia au  fost premiate firmele cu cele mai frumoase rezultate financiare în anul 2016. Alături de organizatori și de reprezentanții firmelor de top, au fost prezenți invitați din Republica Moldova – Daniel Ioniță, ambasadorului României în Republica Moldova și Mihai Apopii, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, reprezentanți ai administrației locale și județene, printre care primarul Vasile Pavăl, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean și Andrei Eduard Popica, prefectul județului, parlamentarii Gabriela Crețu și  Ion Hadârcă, șefi de servicii deconcentrate. În cadrul evenimentului, au primit plachete de excelență nu numai oamenii de afaceri, ci și elevi și cadre didactice cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, trei studenți din Republica Moldova, precum și și prof. univ. dr. Ovidiu Carjă, de la Facultatea de Fizică a UAIC Iași.

Clasamentele firmelor locale în funcţie de domeniul de activitat au fost realizate și anul acesta după o metodologie complexă, unitară la nivelul sistemului Camerelor de Comerţ din România, în baza datelor de bilanţ pentru anul 2016 şi a unor condiţii de admitere: să fi înregistrat profit din exploatare, o cifră de afaceri de peste 100.000 lei pentru microîntreprinderi şi de peste 250.000 lei pentru celelalte firme, iar cuantumul format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale să nu fi depăşit valoarea creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului.

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui a ținut să mulțumească tuturor pentru prezență, subliniind eforturile care se fac pentru ca firmele din județ să reziste pe piață, în condițiile actuale.

”Numărul firmelor vasluiene care au participat la Top este cu 500 mai mic față de anul precedent, pe fondul restrângerii activității mediului de afaceri local. Este de apreciat că agenții economici au reușit nu numai să mențină  numărul de angajați la acelasi nivel, dar au ajuns la un număr mai mare. Am reușit să aducem, la ediția din acest an, peste 200 de oameni de afaceri, iar Topul județean al firmelor ne dă ocazia să apreciem meritele acestora, munca lor, faptul că au în spate un mare număr de angajați. Îi felicităm pe toţi cei care au reuşit să performeze în activitate şi să îndeplinească setul de condiţii de admitere și îi felicităm pe cei care s-au clasat pe primele poziţii ale Topului. Este o onoare pentru noi să realizăm acest clasament, pentru că avem astfel posibilitatea să-i punem în lumină în faţa comunităţii şi, dacă vreţi să le conferim recunoaşterea publică ce se cuvine celor mai buni dintre noi. Cu atât mai mult cu cât ne referim la creatori de plus valoare, generatori de locuri de muncă, plătitori de taxe şi impozite, prin care societatea îşi poate finanţa toate celelalte componente ale sale: educaţie, sănătate, cultură, sport”, a spus Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

Alocuțiunile oficialităților au fost urmate de acordarea unor plachete de excelență elevilor  Ioana Adelina Ralea, de la Colegiului Național ”Cuza Vodă”  Huși, Andrei Bordeianu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Vlad Gabriel Sâmbotin, fost elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu”, profesorilor  Elena Talașman, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, Cătălin Ignat -directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu”,  Geanina Romașcu, de la Liceului “Mihail Kogălniceanu”, Gabriela Pașca, directorul Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu”  Bârlad. O plachetă de excelență a fost oferită  vasluianului care a îndrumat zeci de  generatii de studenti, prof. univ. dr. Ovidiu Cârjă, de la Facultatea de Matematică a Universității “Al. Ioan Cuza” Iași. Prof. Alte trei plachete au fost înmânate unor  studenți din Republica Moldova: lui Tudor Cristea, student  la Universitateai Tehnică a Moldovei, Mihaelei Popa, de la Academia de Știinte Economice din Moldova și Anei Maria Cârstea Scorpan, de la Universitatea Cooperatist Comercială din Moldova.

Firmele au primit plachete în funcție de criteriile stabilite, fiind diferențiate pe  pe domenii și grupe de activitate, dar și pe categorii (intreprinderi mici, microintreprinderi, intreprinderi mari). Clasamentul a fost structurat pe șase domenii de activitate, urmărind obiectul de activitate declarat de firme în bilanţul pe anul anterior: Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech,  Industrie,  Agricultură, Silvicultură şi Pescuit,  Construcţii, Servicii, Comerţ şi Turism.    (Mihaela Zărnescu)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.