Ziua Națională a României, sărbătorită cu entuziasm la Școala Gimnazială ”Constantin Motaș” Vaslui

Pornind de la trecutul care ne definește prin solemnitatea și importanța faptelor istorice, într-o atmosferă caldă, primitoare, tradițională, ce amintește de casa bunicii, elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Motaș” Vaslui au sărbătorit Ziua Națională a României. Recitând poezii cu versuri memorabile, cântând, dramatizând, interpretând producții de seamă ale artiștilor români, copiii au prezentat părinților și celorlalți invitați frânturi din munca lor și a cadrelor didactice.

De la antepreșcolarii cei mai mici, la preșcolari și elevi din clasele pregătitoare, până la elevi din clasa a VIII-a,  purtând simboluri românești, costume populare, cu toții au purtat în inimi și în gând iubirea pentru țară. Din voci timide sau puternice, din piepturi de copii acompaniate de chitară au răsunat melodii populare cunoscute, cu interpretări diferite.

”Deoarece activităţile extraşcolare au un impact pozitiv asupra dezvoltării psihologice a elevilor am propus celebrarea zile naționale a României într-un cadru festiv, cu participarea preșcolarilor și elevilor din toate clasele. Pentru că promovează activităţi care valorizează toate aspectele personalităţii copiilor, susţin dezvoltarea stimei de sine şi a autovalorizării, dezvoltarea aptitudinilor şi intereselor artistice ale elevilor am ales scena care transmite emoții autentice și îi pune pe elevi în situații de învățare diferite. “Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci, să-i învăţăm să se adapteze.” , spunea Maria Montessori. Pentru noi, a fi patriot înseamnă rememorarea valorilor și tradițiilor neamului din care ne-am născut, jertfa eroilor apărători ai meleagurilor strămoșești, recunoștință pentru tot ce este frumos, curat, românesc, puterea unui popor. De aceea interpretările copiilor țintesc către conștientizarea  acestui patriotism, relatarea veridică a evenimentelor istoricem deopotrivă cu păstrarea valorilor și tradițiilor poporului roman.

Mulțumim tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui spectacol de ziua României! Am simțit cu adevărat emoții, zâmbete, bucurii dar și tradiții, patriotism, aptitudini artistice ori talent ce au contribuit în egală măsură la sărbătoarea Marii Uniri”, ne-a precizat prof. Cotaie Viorica, directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Motaș” Vaslui .