Ziua Absolventului, la Vaslui (galerie foto)

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, la iniţiativa Primăriei Vaslui, absolvenţii claselor a XII-a din cele şase licee vasluiene să îşi dea întâlnire pe platoul din Centrul Civic al oraşului. Anul acesta, pe străzile Vasluiului au mărşăluit către locului de întâlnire a celei de-a VII-a ediţii a Zilei Absolventului, nu mai puţin de 1.343 de liceeni, însoţii de directorii unităţilor de învăţămnt, de profesorii diriginţi şi de părinţi. I+au întâmpinat autorităţile locale: primarul Vasile Pavăl şi viceprimarii Daniel Neacşu şi Dragoş Cayacu, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Mircea Gologan, subprefectul Judeţului, Gabriela Plăcintă, inspectorul şef al Inspectoratului Ăcolar Judeţean Vaslui. Rând pe rând, toţi i-au felicitat pe absolvenţii generaţiei 2017, oferindu-le ultimele sfaturi şi mult succes în continuare.

 „În fiecare an, de când această tradiţie s-a împământenit la Vaslui, am făcut o mărturisire. O fac şi acum: aştept această clipă de peste an cu o nerăbdare, dar şi o bucurie greu de stăpânit; este de fapt, bucuria plină de gândul nostalgic al propriilor mei ani de liceu.

Astăzi nu este numai sărbătoarea voastră, este şi sărbătoarea Vasluiului, a familiilor voastre şi a profesorilor voştri. Este sărbătoare, dar nu trebuie să uitaţi să vă îndreptaţi gândul şi recunoştinţa spre cei care numai ei ştiu cum au luptat cu ziua de mâine, pentru ca voi să nu aveţi decât grija de a învăţa, pentru ca voi să ajungeţi mai sus decât ei – părinţii voştri.

Nu trebuie să uitaţi să vă faceţi sufletul căuş pentru amintirea şi recunoştinţa fără de timp a celor care v-au însoţit cu trudă şi poate, cu preţul sănătăţii lor, aceşti ani ai devenirii voastre – profesorii voştri.

Am fost fericit să urmăresc, cu atenţie şi nestăpânită mândrie, rezultatele muncii voastre la concursuri şi olimpiade naţionale. Voi sunteţi Vasluiul adevărat, voi sunteţi ziua noastră de mâine, voi, cu speranţele voastre, voi, cu credinţa voastră în voi şi în puterile voastre. Noi toţi credem în voi şi în reuşita voastră. Voi ne faceţi viaţa frumoasă, prin exuberanţă şi tinereţe. Mergeţi în lume, realizaţi-vă visurile! Noi avem convingerea că veţi reuşi Astăzi vă spunem „drum bun” în viaţă, dar să nu uitaţi – vă aşteptăm înapoi acasă! Avem nevoie de voi, Vasluiul are nevoie de voi. Vasluiul este casa voastră. Voi sunteţi ai noştri, oriunde v-ar purta destinul!

Eu, primar al municipiului Vaslui, ales al acestei comunităţi, vă doresc o zi de mâine aşa cum numai cineva care vă iubeşte vă poate dori. Iar eu, vă iubesc! Drum bun şi vânt prielnic în viaţă!”, a spus Vasile Pavăl, primarul oraşului.

 Pe scenă au urcat  mai întâi olimpicii, apoi şefii de promoţie ai fiecărui liceu, care au oferit  o simbolică „cheie a şcolii” elevului cu cele mai mari medii din  clasa a XI-a. Şefa promoţiei 2017  este în acest Ioana Aelenei, de la  Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu”, care a terminat cei patru ani de studii cu media 10,00. Liceul se mândreşte cu  173 de  absolvenţi.

De la  Liceul Teoretic ,, Emil Racoviţă” , din cei 266 absolvenţi, au urcat pe scenă Ana Maria Polcovnicui  şi Elena  Laura Bolea, ambele cu media 9,96.  

La Liceul Tehnologic ,,Ion Mincu”, din cei 251 de absolvenţi, şefa promoţiei este Luiza Diana Coisin, cu media 9,67.

Liceul Tehnologic ,,Ştefan Procopiu” se mândreşte cu  410  absolvenţi, şefa de promoţie fiind Viorela Cîrnicianu, cu media 9,90,

Colegiul Economic ,,Anghel Rugină” are în acest an 168 de absolvenţi şi şefă  de promoţie pe Ana Maria Voina, cu media 9,95, iar Liceul cu Program Sportiv are 75 de absolvenţi, sportivi de performanţă, dar şi elevi cu rezultate foarte bune, şefa de promoţie, Adina Bianca Căldare, absolvind cu media 9.40.

S-au împărţit plachete, flori, felicitări, s-au făcut fotografii de grup, sub bagheta prof. Vasile Negură o parte a corului „Fantasia” a intonat Gaudeamus, iar melodia „Ani de liceu”, mereu actuală, a făcut ca şi de această dată să curgă lacrimi. Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu tradiţionala aruncare în aer a tocilor, cu îmbrăţişări şi lungi şedinţe foto, menite să le amintească tuturor de o frumoasă etapă a vieţii

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.