Zi cu ghinion pentru pietonii vasluieni. Două persoane au fost accidentate grav

Ieri, pe raza municipiilor Vaslui și Bârlad au avut loc două accidente de circulație în urma cărora două persoane care se deplasau pe drumurile publice în calitate de pietoni  au suferit vătămări corporale grave.

 În ziua de 13 noiembrie, s-a sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112 producerea unui accident de circulație pe raza municipiului Vaslui soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui au rezultat următoarele:

B. Nicoleta, de 35 de ani, din municipiul Vaslui se deplasa cu autoturismul pe strada Andrei Saguna și a pătruns pe strada Traian. În intersecția semaforizată, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat o femeie de 64 de ani, din municipiul Vaslui care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, pe culoarea verde a semaforului.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Vaslui, unde a fost diagnosticată cu ”fractură humerus”. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În aceeași zi, S. Gabriel, de 19 ani, din comuna Grivița, conducea autoturismul pe strada Palerma din municipiul Bârlad și a accidentat cu partea dreapta față un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Grivița. Acesta se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, tractând un cărucior, în același sens de mers.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad unde a fost diagnosticată cu ”fractură humerus drept și fractură șold stâng”.

Persoanele implicate în accident au fost testate alcoolscopic rezultatele fiind negative. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă.

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite.

Poliţiştii recomandă pietonilor:

– Traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.

– Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

– În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

– Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

– Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

– După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.