Voluntariat ISU – “Şi tu poti fi salvator”

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în anul 2016, continuă în următoarea perioadă, cu noutatea că înscrierile se pot face oricând, fără a mai fi condiţionate de un număr limitat de locuri.

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui are ca obiectiv, prin toate activităţile sale, creşterea nivelului de siguranţă a vasluienilor, la care pot participa şi voluntarii prin înscrierea în acest proiect.

Daca ai peste 16 ani și vrei să fii de ajutor semenilor care sunt sau pot fi afectaţi de situaţii de urgenţă, să participi la misiuni de intervenție în situații de urgență alături de militari, să înveți și să utilizezi noțiuni de bază  în acordarea primului ajutor medical, să te implici în acțiuni de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajelor de prevenire a situațiilor de urgență, atunci “ȘI TU POȚI FI UN SALVATOR”.

Proiectul „Salvator din pasiune” urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. Activitățile de voluntariat desfășurate, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fără scop lucrativ și fără remunerație.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general  vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Programul va fi structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și  încheierea contractelor de voluntariat.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori  sunt următoarele:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

În urma desfășurării perioadelor de voluntariat, voluntarul va obține un certificat de voluntariat și un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, de pe strada Castanilor nr. 9,  sau accesând site-ul www.isuvaslui.ro , secțiunea “Voluntariat”. VĂ AŞTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.