”Vinerea Verde” pentru angajații instituțiilor publice

 Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează  Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc! – o campanie pentru încurajarea utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice. Angajații instituțiilor publice de la nivel central și local, din România, se vor mobiliza asftel încât unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

”Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier. Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.

Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii, când vom înlocui autoturismele personale cu biciclete, trotinete electrice, mijloace de transport în comun sau mersul pe jos.

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui împreună cu primăriile municipiilor din județul Vaslui se vor alătura acestei campanii, angajații deplasându-se spre/dinspre locul de muncă utilizând mijloace alternative prietenoase cu mediul înconjurător.  Totodată, invităm pe oricine dorește să adere la campania Vinerea Verde, să își personalizeze poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde). Vă așteptăm alături de noi în Vinerea Verde!”, a precizat Mihaela Budeanu, directorul executiv al APM Vaslui.

Primăria Vaslui a mobilizat peste jumătate din angajați

Primăria municipiului Vaslui va susține demersul și a mobilizat mai mult de jumătate din angajați în acțiune, astfel încât peste 100 dintre colegi se vor deplasa către serviciu în această zi pe jos, cu mijloace de transport în comun sau cu bicicleta.

Totodată, acolo unde este posibil, deplasările în interes de serviciu la obiectivele de lucrări de pe raza municipiului se vor face fără folosirea mijloacelor de transport ale instituției.

”Mediul înseamnă apă, sol, aer. Un aer curat este cea mai importantă moștenire lăsată copiilor noștri, iar contribuția fiecăruia dintre noi trebuie să înceapă acum și să fie perpetuă. Pe măsură ce vremea se va încălzi, veți vedea că tot mai mulți vasluieni vor folosi mijloace de deplasare nepoluante, pentru că cetățenii municipiului conștientizează importanța protecției mediului și a mișcării fizice pentru sănătate”, a afirmat  prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN, purtător de cuvânt la Primăria Vaslui.