Vasluiul, sub asediul mârlăniei

Hărmălaia pe care o provoacă nuntaşii de la zecile de nunţi care au loc în fiecare sfârşit de săptămână nu este deloc pe placul vasluienilor. Claxoanele nuntaşilor îi înnebunesc pe vasluieni  week-end de week-end, în  orice cartier s-ar afla. Mai mult decât atât, muzica din bâlci poate fi auzită din celălalt capăt al oraşului, se plange o bătrână.

“Locuiesc pe strada Ştefan cel Mare şi sunt extrem de deranjată de câtă gălagie este în această perioada! Am un copil mic şi pot spune că nu ştiu ce să mai fac, sunt trezită ba de maşinile nuntaşilor, ba de persoanele în stare de ebrietate care ţipă şi urlă când se întorc din bâlci. Nu e normal aşa ceva!”, ne declară Maria O.

“Nu-i învinovăţesc pe miri, că săracii-s stresaţi şi n-au cum să controleze cercopitecii care le sunt musafiri. Băi, dar măcar apelaţi la bunul simţ! Gândiţi-vă că în cartiere sunt zeci de astfel de nunţi, în fiecare sfârşit de săptămână. Oamenii au nevoie de odihnă, nu de claxoanele voastre la fereastra noastră”, ne spune Lili M, vizibil iritată.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au desfășurat o acțiune de monitorizare în trafic, în vederea identificării tuturor celor care nu respectă normele rutiere şi au fost întocmite procese-verbale de sancționare pentru 4 conducători auto care nu au respectat regulile de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră.

Cu toate acestea, în fiecare zi de weekend, alaiuri peste alaiuri de nuntaşi străbat Vasluiul în toate cotloanele lui, cu surle şi trâmbite, fără să ţină cont că trec pe lângă locuinţe cu oameni aflaţi în timpul lor liber, copii, bătrâni sau spitale cu oameni suferinzi.

Poliţia reaminteşte faptul că în conformitate cu prevederile Codului Rutier, nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă), respectiv 500-625 lei.

De asemenea, Hotărârea nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede faptul că unui conducătorul de autovehicul i se interzice să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră.

Astfel, mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei.

Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonoră nu poate fi folosită în zonele de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă”.

 

4 comentarii la „Vasluiul, sub asediul mârlăniei

 • 5 septembrie 2016 la 21:38
  Permalink

  Bună seara..dacă pe dumneavoastră va deranjează claxoanele mașinilor care trec ,stați sa vedeți în fiecare vineri seara sâmbătă seara si duminica seara nunti la restaurant ambasador din cartier..toată nunta este afara..muzica te scoate din minți..nu se trece pe trotuar ca dl roman își întinde covorul rosu..tot cartierul sta drept…cu căruț cu copil..toată lumea circula pe strada ..nu pe trotuar sa nu deranjeze acel covor cu tot tacâmul la intrare..se chiuie..se tipa..se bat..aici în cartier nu exista weekend..nu exista relax..nu exista somn liniștit..și totul din cauza ca autoritățile îl susțin pt dl roman cu restaurantul lui intre blocuri..se fac reclamații și se semnează hârtii de către locatari degeaba..autoritățile se șterg undeva cu ele..și locatarii inghit mizeriile lor..RUSINEEEEEEE!!!NIMENI NU FACE NIMIC..dar toate pana într-o zi!!!!!!!!faceți publica declarația va rog..este foarte adevărată..multumesc

  Răspunde
 • 4 septembrie 2016 la 21:54
  Permalink

  Carduri … carduri … spre Valeni ,Munteni , Moara Domneasca….. parvenitii astia crescuti in grajduri fara bun simt si minim educational au pretentii de oraseni … Niciodata nu veti fi acceptati ca si oraseni pana nu veti da dovada de educatie

  Răspunde
 • 4 septembrie 2016 la 21:46
  Permalink

  Dar de motocicliştii care fac raliuri noaptea pe la 03:30…
  Ce părere aveti?
  Colac peste pupază, mai scot şi filtrele din tobele de eşapament, ca să auzim mai bine ,,cocalarii” care le folosesc…
  Eu nu înteleg o treabă… dacă am toba defectă la masină mi se ridică certificatul până remediez defecțiunea,… corect!
  Da pe ăştia nu îi vede nimeni?
  Să le fie somnul liniştit ca şi fecioraşului meu atunci când trec hoardele de tarabostes motorizați noaptea la 5 metri de patul meu!
  O seară bună va doresc!

  Răspunde
 • 4 septembrie 2016 la 17:35
  Permalink

  Si la divort tot asa claxoneaza? Sau atunci nu vrea sa ii mai stie nimeni…?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.