Vasluiul nu are niciun caz de infecție cu coronavirus până în acest moment

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pentru eficientizarea acțiunilor operative aflate în dinamică și a celor de evidență permanentă a situației înregistrate la nivelul județului a fost operaționalizat Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției ( C.J.C.C.I. ).

Prefectul Mircea GOLOGAN în calitate de președinte al Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției ( C.J.C.C.I. ) Vaslui, care funcționează în incinta Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui, s-a asigurat că membrii C.J.C.C.I. sunt pregătiți pentru gestionarea oricărei situații de urgență și că există o comunicare promptă, eficientă cu cetățenii județului.
Un post telefonic a fost comunicat persoanelor aflate în izolare sau carantină, în vederea realizării unei comunicări directe și continue cu acestea.

C.J.C.C.I. Vaslui are o principală misiune: eficientizarea acțiunilor întreprinse în scopul evidenței permanente a situației înregistrate, precum și a asigurării operative a necesarului de hrană, apă și produse de igienă personală pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, dar și pentru monitorizarea respectării de către acestea a măsurilor de izolare.

Situația persoanelor afectate de coronavirus ( COVID -19 ) la nivelul județului Vaslui, la data de 19.03.2020:

-În spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 33 de persoane;
-Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu până la data curentă 429;
-Numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, 16;
-Cazuri confirmate 0.
-Numărul total al persoanelor testate și neconfirmate ( test negativ) 6;
-Numărul total al persoanelor cu teste în așteptare 27.

La nivelul județului Vaslui au fost realizate până în prezent un număr de 49 de teste, dintre care 37 probe recoltate de DSP și 12 probe recoltate de spital.

Referitor la starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină la data curentă putem declara că acestea nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

Atragem atenția din nou asupra acestei necesități de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus ( COVID – 19 ), pentru aceasta fiind necesară cooperarea și implicarea cetățenilor.

Facem precizarea că, nerespectarea condițiilor de izolare intră sub incidența Articolului 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informații verificate prin surse oficiale, iar cei care nu se află în izolare sau carantină sunt rugați să folosească pentru urgențe numărul unic 112;
Pentru a afla informații despre COVID-19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358.