Vasluienii Mihaela Vlada și Lucian Timofticiuc, funcții cheie la Antibiotice Iași

Conform Legii 31/1990 privind societățile comerciale, Adunarea Generală (AGA) este organul de deliberare şi decizie al firmelor, fiind formată din totalitatea asociaţilor sau acționarilor societăţii. La Antibiotice SA Iași, Ministerul Sănătății deține 53,0173% din acțiuni, iar pentru a reprezenta interesele statului în AGA, ministrul Nelu Tătaru a numit-o pe verișoara sa, vasluianca Mihaela Vlada, director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Totodată, administratorul unic al ziarului Vremea Nouă,  Lucian Timofticiuc,  consilier al ministrului Sănătății din decembrie 2019, a fost numit administrator provizoriu pentru o perioadă de patru luni, în locul fostului secretar de stat Cristian Grasu.

Potrivit cotidianului Curentul, ministrului Sănătății ar vrea să “îl împingă” și pe fratele său, Niculae Tătaru , la șefia ISU Vaslui.
În prezent, la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, se află  colonelul Mihai Ciprian MITREA, în vârstă de 43 de ani, prim adjunctul său fiind fratele lui Nelu Tătaru. Surse politice concordante au afirmat că de câteva zile presiunile la adresa lui Mitrea să demisioneze de la vârful ISU Vaslui s-au întețit iar omul e pe punctul de a ceda pentru a face loc fratelui dr. Tătaru. Acesta,  odată uns inspector șef local, va fi în în poziția potrivită pentru a lua locul Inspectorului General al ISU, Dan Paul Iamandi, care va ieși la pensie în luna august.

(Mihaela Zărnescu)