Vânzători de haine fake, puricați de polițiști

La sfârșitul săptămânii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui.

La data de 11 iulie, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, faptă prev. și ped. de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, polițiștii au pus în executare  și un mandat de aducere  emis pe numele unei femei de 51 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 250 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care poartă însemnele unor mărci protejate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute. Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 60.000 lei.